samsung xpress c460fwSamsung predstavio inovativna rešenja na polju štampanja i napredne NFC štampače

Samsung Electronics predstavio je u sklopu svog godišnjeg Evropskog Foruma novu generaciju štampača koja pomera granice u industriji štampanja.
„U 2013. godini, Samsung je dokazao svoju lidersku ulogu u naprednim tehnologijama mobilne štampe tako što je predstavio prvi svetski NFC štampač, seriju Xpress C460. U 2014. godini a i nadalje, kompanija će nastaviti sa fokusom na jednostavne, korisnički orijentisane tehnologije“, rekao je Sungvon Song, viši potpredsednik prodaje i marketinga za poslovna rešenja štampanja pri kompaniji Samsung Electronics. „Sada proširujemo našu NFC liniju štampačima visoke brzine koji će biti podrška profesionalnim i poslovnim korisnicima. Kompanija Samsung će nastaviti da jača mobilna rešenja za štampanje kako bi ispunila potrošačke potrebe.“
Za mobilno štampanje koje objedinjuje NFC i Wi-Fi Direct tehnologije, Samsung je predstavio svoj novi mono laserski štampač ProXpress M2880 i laserski štampač u boji ProXpress C1860. Ovi štampači omogućavaju jednostavno i praktično mobilno štampanje korisnicima u malim i srednjim preduzećima, uz visoku brzinu štampe od 28 stranica u minuti za jednobojne laserske štampače i 18 stranica u minuti za laserske štampače u boji.
Oba Samsungova nova štampača takođe poseduju NFC i Wi-Fi Direct tehnologije koje korisniku omogućavaju da jednostavno prislone svoj pametni telefon na štampač kako bi lako i sigurno odštampali fotografije, dokumenta, elektronsku poštu i veb sadržaj.
ProXpress serija podržava mobilno štampanje putem Samsungove mobilne print aplikacije koja se može skinuti besplatno sa Google Play Store i Apple App Store servisa. Korisnici Samsung Galaxy uređaja mogu takođe štampati direktno sa svojih uređaja sa preinstaliranim „print“ dugmetom. Takođe, korisnici mogu štampati na seriji ProXpress šta god požele i kada god to požele putem oblak servisa Google Cloud Print.
Samsung razume potrebu malih i srednjih preduzeća za prilagodljivim poslovnim rešenjima koja zadovoljavaju određene potrebe rukovođenja dokumentima uz visoku sigurnost i produktivnost. Male i srednje kompanije danas traže rešenja koja omogućavaju jednostavno upravljanje i optimizaciju investicija u IT infrastrukturu. Kako bi zadovoljio te potrebe, Samsung je predstavio Business Core Printing Solutions (BCPS), paket usluga ugrađen u Samsungove štampače i multifunkcionalne uređaje, koji omogućava jednostavnu integraciju i stoga ne zahteva dodatne servere. Samim tim, mala i srednja preduzeća smanjuju investicije u IT resurse, uključujući i vreme potrebno za održavanje infrastrukture i troškove nabavke servera. U Business Core rešenjima za štampu se nalaze dva paketa, Output Management Pack i Document Management Pack koji sadrže pet ključnih rešenja za povećanje produktivnosti, smanjenje cene, sigurnost, laku upotrebu i pojednostavljeno održavanje.
Takođe, Samsung je lansirao XOA Web platformu, kojoj nisu potrebne visoke performanse hardvera jer se nalazi na veb serveru. Na taj način je platforma kompatibilna sa različitim uređajima od osnovnih A4 multifunkcionalnih printera do A3 kopir mašine za poslovna rešenja.

Povezana vest:  Glamurozan i koristan Electrolux-ov Ergorapido usisivač