Latitude 12 slika 2Dell Latitude Rugged Extreme linija laptop uređaja za rad u veoma teškim uslovima

Kompanija Dell najavila je lansiranje dva uređaja namenjena korisnicima koji zahtevaju moćna rešenja, pogodna za rad u nemilosrdnim uslovima. Reč je o novim modelima Latitude 14 i Latitude 12 laptop uređaja, predstavnicima nove Dell Rugged Extreme linije računara.
Dell Latitude Rugged Extreme rešenja su namenski napravljena za bolji rad u uslovima poput prašine, vlage, vode, jakim vibracijama, vanrednim temperaturama i drugim neprijatnim uslovima na koje su osuđeni korisnici koji rade u vojci, javnoj bezbednosti, proizvodnji i hitnoj pomoći. Latitude Rugged Extreme računari su nezavisno testirani za vojne kriterijume, koji uključuju padavine do 30 cm, zaštitu od nedozvoljenog ulaska u bazu, emitovanje opasnih materija i sertifikaciju od treće strane koja koristi uređaj. Dell Rugged Extreme portfolio uređaja je testiran iznad i ispod svakog postojećeg standarda da bi se utvrdila mogućnost preživljavanja u realnim, životnim situacijama.

Povezana vest:  Red ispred mts poslovnice za nove iPhone 14 uređaje

Latitude 14 slika 1„Latitude 12 i 14 Rugged Extreme uređaji, sa unapređenim dizajnom i industrijskim novitetima, nude pouzdana, sigurna i spretna rešenja pogodna za upotrebu u svim uslovima i na bilo kojij lokaciji,“ izjavio je Kirk Schell, bivši oficir američke mornarice i potpredsednik odeljenja komercijalnih personalnih računara i desktop rešenja u kompaniji Dell. „Posao koji radimo zahteva veoma veliku brzinu i dobre performanse, što znači da je potrebna brza tehnologija. Jedan od naših najvećih svakodnevnih izazova je sredina u kojoj radimo: ekstremne temperature, prljavština na terenu i kiša. Naše rešenje je Dell Rugged Extreme model uređaja. Saradnja sa kompanijom Dell nam pruža mogućnost da naš rad bude efikasniji i da budemo produktivniji,“ izjavio je Tad Geschickter, suvlasnik kompanije JTG Daugherty Racing.
Dell Latitude 12 i 14 Rugged Extreme uređaji napravljeni su tako da uspešno funkcionišu u najgorim uslovima zahvaljujući najotpornim, dostupnim materijalima, uključujući ultra-polimere otporne na udarce i izdržljive legure od magnezijuma. Podaci su zaštićeni od štetnih materija uz pomoć pričvršćenih vratanca i kompresovanih zapušača, koji omogućavaju rad pri visokim temperaturama sa četvrtom generacijom QuadCool™ toplotnog upravljanja.
Latitude Rugged Extreme linija, kreirana na osnovu reakcija i nezadovoljstva korisnika konkurentskim uređajima, poseduje značajne novitete kao što su displej, sa kog se lako čitaju podaci i pod jakom sunčevom svetlosti, uspešno eliminišući odsjaj i refleksiju uz oslanjanje na pozadinsko osvetljenje i otporan multi-touch koji prepoznaje neposredne pokrete, čak i pri nošenju debelih materijala na rukama. Latitude 12 nudi prvi, promenljiv, industrijski displej sa neravnom šarkom i prilagodljivu RGB tastaura sa pozadinskim svetlom, koja omogućava rad u okruženja sa minimalnim osvetljenjem. Ovi modeli poseduju 16 GB memorije i do 512 GB solidnog skladištenja i web kameru u full rezoluciji sa privatnim poklopcem. Latitude 12 Rugged Extreme uređaj poseduje kameru od 8 megapiksela sa blicem.Latitude 12 i 14 Rugged Extreme laptopovi pružaju viši nivo produktivnosti i bateriju koja traje od 8,5 do 14 sati , dovoljno za rad u jednoj smeni. Da bi korisnici ostali povezani i bili u mogućnosti da sarađuju, oba modela takođe nude bežične sposobnosti , uključujući dostupan mobilan pristup internetu i zaštićen GPS .

Povezana vest:  Huawei P20 Pro: vidite, iskusite, kreirajte