ThinkPad-X1-Carbon-Laptop-PC-Front-View-1L-940x475Kompanija Lenovo je osvojila dve Red Dot „Najbolji od najboljih“ nagrade za dizajn

Kompanija Lenovo je objavila da su novi ThinkPad X1 Carbon ultrabook i ThinkVision LT2934z panoramski monitor osvojili prestižne Red Dot nagrade, „Najbolji od najboljih“ za dizajn, što je najveće priznanje jednog od najprestižnijih takmičenja na svetu. Kompanija Lenovo je takođe imala tu čast da primi nagrade za dizajn za ThinkPad 8 tablet i Quickshot Cover, ThinkPad Ultra Messenger torbu i ThinkVision LT1423p monitor na dodir.
Ove nagrade potvrđuju status kompanije Lenovo kao najboljeg dizajn tima u 2013.godini, a ovo priznanje je stiglo od Red Dot-a, prestižnog godišnjeg međunarodnog takmičenja sa sedištem u Esenu u Nemačkoj. Samo najbolji proizvodi dobijaju ove nagrade koje su kao pečat koji potvrđuje savršenstvo u dizajnu proizvoda. Pobednički proizvodi su odabrani među 5000 radova raznih dizajnera, arhitekata i proizvođača iz 53 države a, žiri je činilo 40 sudija koji su stručnjaci u raznim oblastima industrijskog dizajna. Proizvodi koji su osvojili priznanja će biti prikazani u muzeju Red Dot-a u Esenu, u Nemačkoj, u katalogu i na njihovoj onlajn multimedijalnoj izložbi.
„Red Dot nagrada „najbolji od najboljih“ predstavlja čast i dokaz stalnog rada dizajnerskog tima u cilju stvaranja inspirativnih dizajna i proizvoda za naše korisnike širom sveta,“, rekao je David Hill, potpredsednik, Think Design and User Experience u kompaniji Lenovo. „ThinkPad X1 Carbon i ThinkVision LT2934z su proizvodi koji još više unapređuju prepoznatljiv Think dizajn, omogućavajući lako mobilno upravljanje i sjajan prikaz u sjajno oblikovanom kućištu.
Dobitnik nagrade „najbolje na CES-u 2014“, ThinkPad X1 Carbon nudi izdržljivu konstrukciju od ugljeničnih vlakana koja ima inovativne funkcije kao što su prilagodljiva tastatura koja menja funkcije tastera sa aplikacijama, glasom i gestovima ruku za interaktivno iskustvo i zadivljujući ColorBurst displej za oštrije i svetlije slike. ThinkVision LT2934z pruža izuzetan vizuelni doživljaj zahvaljujući svom 2560×1080 panoramskom displeju. Takođe poseduje vodeće Voice-over-IP (VOIP) rešenje i može neprimetno i efikasno da se prebacuje između dva povezana PC sistema.
Nagrade će biti uručene kompaniji Lenovo na gala događaju u Esenu, u Nemačkoj, 7.jula.

Povezana vest:  Počinje besplatan kurs programiranja u Srbiji – Prijave su u toku