brodolomNova knjiga Vlade Arsića „Brodolom“ od 24. aprila u prodaji
 
Izdavačka kuća Laguna predstavlja novu knjigu Vlade Arsića „Brodolom“, koja će se od četvrtka, 24. aprila, naći u prodaji.
Potresno svedočanstvo o brodolomu u Beogradu 1952. godine, kada se udavilo više od stotinu ljudi. Tragedija za koju niko nije odgovarao i koja je uticala na mnoge živote.
Jedan brod je 9. septembra 1952. godine svoje putovanje završio na rečnom dnu. Za samo nekoliko minuta, u centru Beograda, udavilo se više od stotinu ljudi. Ali po nalogu vlasti odlučeno je da s brodom potone i – istina. Za tragediju niko nije odgovarao, mesto nesreće nikada nije obeleženo, a naslovne strane dnevnih novina ignorisale su ovaj događaj. S brodom su potonuli i bitni podaci o stradalima, što će uticati na mnoge živote.
Gotovo pola veka kasnije, Sonja Knežević i Milovan Krstić odvojeno ispituju šta se tog 9. septembra 1952. tačno događalo na brodu. Sonja će doći do neočekivanih saznanja o zabranjenoj vezi dvoje putnika: svog oca, udbaša, i njegove ljubavnice, „četničke“ ćerke. Milovan će saznati na koji način je, za razliku od svoje porodice, preživeo brodolom. Pošto se u Sonjinom i Milovanovom bavljenju tragedijom pominju isti ljudi, njihove „istrage“ neizbežno će se ukrstiti…
Iako fikcija, ovaj roman je zasnovan na istinitim događajima koje je autor istraživao u okviru svoje novinarske karijere.
„Posle dve godine istraživanja, prekopavanja po arhivama i razgovorima sa preživelim putnicima, na svetlost dana konačno izlazi zaboravljena priča o najvećoj rečnoj nesreći na Balkanu“, istakao je Arsić.
Knjigu „Brodolom“ od 24. aprila možete kupiti u svim knjižarama Delfi, Laguninin klubovima čitalaca, kao i na sajtovima ww.delfi.rs i www.laguna.rs.
Povezana vest:  Upoznajte muzičku zvezdu Bili Ajliš - vodič za fanove u prodaji od 15. septembra