vesnic ugovorVesnić: Škola je počela

Srpski automobilista Milovan Vesnić očekuje da će se na startu kvalifikacionih trka Evropskog kupa turing automobila (ETCC) naći u gornjoj polovini klase TC2, uprkos problemima sa vozilom.
Iza Vesnića i njegovog tima sada su tri treninga na stazi Paul Rišar u Francuskoj, svi test kilometri su iskorišćeni da se proba više postavki automobila, kako bi srpski vozač što spremniji dočekao kvalifikacije.
-Škola je počela. Nažalost, plaćamo danak neiskustvu i manjku test kilometara za volanom BMW-a, pa dok konkurencija fino podešava automobile i trudi se da skine desetinke mi još radimo na setapu bukvalno svega i daleko smo od maksimuma koji možemo da damo – poručio je Vesnić iz Francuske svojim navijačima.
On je naveo da je na jutarnjem slobodnom treningu njegov tim imao problem sa točkom, a da je potom neko od konkurentata izleteo, što je dodatno „pojelo“ vreme.
-Probali smo dosta toga i automobil bi trebalo da za današnje kvalifikacije bude koliko-toliko konkurentan. Kako bilo, radimo naporno i dajemo sve od sebe što će, nadamo se, dati dobar rezutat – rekao je Vesnić.
Srpskog automobilistu sutra očekuju prve dve trke u okviru ETCC.

Povezana vest:  OVOLIKA REKLAMA SRBIJE MOGUĆA JE SAMO NA AUTO TRKAMA: Dušan Borković razvio džinovsku zastavu i oduševio navijače