IvanStojkovicIzložba Ivana u Stojkovića u Velikoj galeriji Kc GRAD

U velikoj galeriji KC Grada svoju prvu samostalnu izložbu održaće Ivan Stojković, od 21. do 27. aprila 2014. godine. Stojković se bavi različitim oblastima ilustracije i digitalne ilustracije te stripom. Diplomirao je na Fakultetu primenjene umetnosti u Beogradu, odsek grafičkog dizajna i animacije. Izlagao je na grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu u segmentu stripa (Međunarodni salon stripa SKC, 2009.), kao i na festivalima animiranog filma u Zagrebu i Ljubljani. Iza sebe ima niz nagrada za oba segmenta svog rada koje su dopunjene i nagradom ULUPUDSa za visok umetnički domet 2012. godine.
Izložba obuhvata radove iz oblasti animacije, ilustracije i stripa. Oni su rezultat autorskog i komercijalnog rada u proteklih par godina. Radovi su predstavljeni u vidu štampanih predložaka, originalnih radova i projekcije. Uz gotovo svaki rad biće izložen i propratni materijal koji obuhvata skice, studije, probne radove, uzorke paleta, tekstura i sav ostali materijal koji je nastao u procesu rada.
Na taj način izložba ne samo da predstavlja publici celokupan stvaralački proces i bolje upoznaje gledaoca sa prirodom profesije, već i prikazuje dve načina stvaranja: usredsređeni, kontrolisani, ciljni i prohtevima klijenta ograničeni ali i spontani, nesputani, istraživački usmeren rad.
Formalni prikaz krajnjih rezultata dao bi nepotpuni uvid u radove jer bi zanemario često obiman istraživački rad koji ima drugačiji, neposredniji kvalitet i zbog toga možda ima više autorski karakter.

Povezana vest:  Upoznajte subotičke festivale – prvi deo

21 – 27. april 2014.
Otvaranje izložbe ponedeljak 21. April u 20h
Kulturni centar GRAD
Braće Krsmanović 4