Pripreme za predstavu Drzavni posaoSa malih ekrana na daske koje život znače, premijera predstave „Državni posao“u Pozorištu mladih

Jedna od najpopularnijih emisija zabavnog karaktera koja se može naći na našim malim ekranima, „Državni posao“ se seli u pozorište. Premijera dugo očekivane predstave je zakazana za 29. novembar u Pozorištu mladih u Novom Sadu. Autori teksta su Dimitrije Banjac, Nikola Škorić i Dejan Ćirjaković, standarni trojac ovog serijala. Uz njih će se na sceni pojavljivati i Slavica Vučetić, Marija Mitrović, Ervin Hadžimurtezić i Dejan Šarković. Dramaturg je Svetislav Jovanov, a reditelj Petar Jovanović.
Direktorka Pozorišta mladih, Tijana Delić kaže da se probe privode kraju i da su izuzetno vodili računa o promeni medija. Iza celog projekta stoji čitav tim stručnih ljudi koji radi na tome da se tv serija prebaci na pozorišne daske. Kroz ovu predstavu i jedan svojevrsno otvoreni proces, zajedno sa autorima, približićemo publici kako funkcioniše pozorišni mehanizam što će doprineti boljem kvalitetu same predstave. Publika će na taj način imati prilike da uživa u inteligentnom humoru u našem pozorištu – kaže Tijana Delić.
Ona dodaje da će tekst biti podložan promenama u smislu aktuelnosti teme. Sigurna sam da će publika dobiti ono što očekuje od Državnog posla i da će biti zadovoljna – smatra Delićeva.
Okosnica emisije „Državni posao“ su satirični razgovori između trojice aktera a komentari podsećaju na „stand-up“ formu. U pitanju su kratki, duhoviti komentari i opaske na temu svakodnevice, okolnosti, društveno – političke situacije, sporta, sveta zabave, kao i njihovi lični stavovi o različitim temama. Ideja vodilja je prikaz radnog dana u nekom nepostojećem javnom preduzeću i razmišljanja trojice zaposlenih o dnevnim događanjima u istom, ali i o životu i društvu uopšte. Teme crpe iz dnevne i sedmične štampe, iz različitih blogova, sajtova, razgovaraju o filmovima, serijama, emisijama – radijskim i televizijskim.

Povezana vest:  Priča o tajnama koje ljubomorno čuvamo: Tamo gde rakovi pevaju