pozoriste ponedeljkomPredstava „KRAJ“ 5. maja na sceni DOB-a u okviru POZORIŠTA PONEDELjKOM
 
Program pod nazivom Pozorište ponedeljkom, svakog prvog dana u sedmici u večernjim časovima otvara vrata Doma omladine Beograda formalnim i neformalnim pozorišnim grupama u kojima učestvuju mladi. Ovim projektom Dom omladine Beograda želi da pomogne svima koji se trude da ožive omladinsku scenu, školske sekcije i amaterske družine i ponudi još jednu edukativnu i kreativnu mogućnost istinskim ljubiteljima pozorišta.
U ponedeljak, 5. maja od 20 časova u Velikoj sali Doma omladine Beograda „Veliki teatar“ iz Jagodine izvešće delo alternativnog žanra „KRAJ“, ispričano simbolima i modernim plesom, autorskom muzikom. Neverbalnom komunikacijom akteri predstave stvaraju svojevrsni pozorišni spektakl sa dinamičnim preokretima u radnji. Režiju ove predstave potpisuje Bojan Miloradović.
Cena ulaznice: 200 dinara, uz đačku knjižicu u prodaji 100 ulaznica po ceni od 100 dinara.
Igraju: Marija Stojadinović, Stefan Stojković, Sara Pavlović, Jovana Đokić, Milena Veljković, Vlada Jevremović, Đorđe Živanović, Kristina Poledica, Stefan Tatalović, Jelena Đokić, Iva Gajić, Aleksandar Racić, Teodora Stojanović, Željko Milovanović, Ana Jevtić, Mina Josijević
„Veliki teatar“ iz Jagodine započeo je svoj rad pre sedam godina, kao neprofitno udruženje građana. Bavi se okupljanjem mladih različitih interesovanja u oblasti kulture, a organizovan je u vidu različitih radionica.
Osnovna delatnost kojom se bavi „Veliki teatar“ je rad u okviru dečije i omladinske pozorišne scene, koja okuplja veliki broj mladih. Zahvaljujući volonterskom angažmanu ovih entuzijasta, „Veliki teatar“ uspešno je izveo više od petnestak premijera na dečijoj sceni, od kojih su neke doživele i više od 40 izvođenja. „Veliki teatar“ već treću godinu zaredom organizuje „Školu glume“ u kojoj, kroz niz radionica, program teorije glume realizuje program diplomiranog dramskog umetnika iz Niša Dejana Gocića. Program nosi naziv „Dramska edukacija školske dece“, a podrazumeva osnovnu edukaciju najmlađih polaznika u oblasti dikcije, scenskog pokreta, osnova folklora i lutkarstva koju, pored Gocića, drže i istaknuti dramski umetnici iz Niša i Beograda.
Program rada „Velikog teatra“ obuhvata i omladinsku scenu, na kojoj je uspešno izvedeno osam premijera pozorišnih predstava.
Dosadašnji rad „Velikog tetatra“ krunisan je aranžmanom sa kompleksom „Andrićgrad“ u Višegradu, koji obuhvata izvođenje predstava ovog teatra svake nedelje, a na poziv proslavljenog reditelja Emira Kusturice.
Koreograf: Milena Veljković
Kompozitor klavirske muzika: Teodora Stojanović
Muzički efekti: studio “Boža“ Jagodina
Hor: Fakulteta pedagoških nauka
Statisti: polaznici “Škole glume“
Kostimograf: Divna Kitanović
Dizajn svetla: Perica Milenković
Majstor svetla: Tamara Mićić
Majstor tona: Anđelija Petrović
Scenograf: Sara Pavlović
Tehničari: Boban Miloradović, Milan Milošević, Anja Pavlović, Vladimir Joksić
Grafički dizajn: Stefan Tatalović
Predstava traje 50 minuta.
Povezana vest:  Dodatna mogućnost za učešće na kursu prof. Arba Valdme!