Dejan Stankovic

Stanković: Nema favorita u mečevima Intera i Milana

Nekadašnji fudbaler Intera Dejan Stanković rekao je danas da u gradskom derbiju između Intera i Milana niko nije favorit i dodao da je ta utakmica pravi spektakl. Milanski rivali će se u nedelju sastati u 36. kolu Serije A, a nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije izjavio je da očekuje neizvestan meč.
-Utakmice sa Milanom u meni bude lepe uspomene. To je specifična utakmica i mislim da svaki fudbaler želi da odigra taj derbi. Bilo je puno emocija, pravi spektakl. Niko nikada nije bio favorit, pa će i sada biti to slučaj – rekao je Stanković za klupski kanal.
On je istakao da se nada da će gradski derbi odlučiti hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić, koji je ove sezone često bio meta kritika medija.
-Ostajem pri stavu da je Kovačić odličan fudbaler. Još je mlad, ali je veoma talentovan. Nadam se da će probiti led i postići prvi gol u dresu Intera. Uz njega, zadovoljan sam igrama mladih igrača kao što su Mauro Ikardi i Andrea Ranokija. To je tim koji će u budućnosti biti odličan – zaključio je Stanković.
Stanković je letos završio igračku karijeru u dresu Intera, za koji je od 2004. do 2013. godine odigrao 321 meč i postigao 41 gol.
Sa „neroazurima“ osvojio je pet titula Serije A, četiri nacionalna kupa, Ligu šampiona, četiri Superkupa Italije i Svetsko klupsko prvenstvo. On je igrač sa najviše nastupa u istoriji reprezentacije Srbije sa 103 utakmice, a postigao je 15 golova.

Povezana vest:  PRIPREME ZVEZDE U BUDVI, Dejan Savićević posetio crveno bele