stadion_partizana_ceo_derbi

FK Partizan neće u Balkansku ligu

 

Fudbalski klub „Partizan“ je, kao i veći broj klubova sa područja Istočne i jugoistočne Evrope, pozvan na sastanak u Sofiji u organizaciji Fudbalskog kluba CSKA. Predmet sastanka su regionalna saradnja klubova i organizacija Balkanske lige, odnosno kupa.

FK „Partizan“ je uvek bio otvoren za sve inicijative koje imaju za cilj razvoj fudbalskog sporta, unapređenje fudbala u Srbiji, napredak mladih igrača, poboljšanje materijalnog položaja  klubova. Fudbalski klub “Partizan“ od osnivanja aktivno učestvuje u radu Evropskog udruženja klubova (ECA) koje, u saradnjei sa UEFA, okuplja sve vodeće klubove u Evropi i razmatra sva pitanja od interesa za unapređenje evropskog fudbala i klupskih takmičenja. Veoma rado bismo učestvovali u radu slične regionalne organizacije pod uslovom da u njenom osnivanju učestvuju UEFA i zainteresovani nacionalni savezi.

Povezana vest:  Mančini: Ništa se nije promenilo i pored dobrog starta

Na žalost, moramo da konstatujemo da sastanak u Sofiji nije odgovarajuće pripremljen. Nisu izvršene konsultacije sa odgovornim licima iz FIFA i UEFA niti su u pripremu sastanka uključeni nacionalni savezi zemalja kojima pripadaju pozvani klubovi. Ideja tzv. Balkanske lige, odnosno balkanskog kupa, je potpuno nerazrađena, nepoznati su učesnici, termini, format takmičenja, a pogotovo marketinški i komercijalni koncept tog potencijalnog takmičenja.

Povezana vest:  Kaka: Želim Ajaksu da dam svoj 100 gol u dresu Milana

FK „Partizan“ je spreman da učestvuje u pripremi regionalnog takmičenja samo pod uslovom da za njega postoje saglasnost FIFA, UEFA, nacionalnih saveza i jasan marketinški koncept koji bi klubovima učesnicima garantovao odgovarajući ekonomski efekat.Naravno, takvo takmičenje bi moralo da ima odgovarajući kvalitet I privlačnost za publiku i sponzore.

Imajući sve okolnosti u vidu prinuđeni smo da se priključimo stavu koji su pismeno iskazali vodeći grčki klubovi /Olimpijakos,Panatinaikos i AEK/, a usmeno i mnogi drugi klubovi iz regiona, i otkažemo učešće na sastanku. Ne vidimo svrhu da se razmatra ideja regionalne lige koju a priori odbacuju najkvalitetniji I najatraktivniji klubovi koji su javno spominjani kao učesnici tog takmičenja i za koju nije izvršena ni najpovršnija analiza izvodljivosti i isplativosti. Takav metod rada smatramo neozbiljnim i neodgovornim. Na žalost, u Srbiji je ova inicijativa iskorišćena za samoreklamerstvo pojedinaca i klubova i pokušaj stvaranja lažne slike o nečijoj tobožnjoj inventivnosti. U akcijama čiji je cilj medijska pompa iza koje ne stoji nikakva sadržina FK “Partizan” ne želi da učestvuje.

Povezana vest:  Real ipak neće pustiti Murinja na porugalsku klupu

FK Partizan