viktor_troicki_moskva

Troicki eliminisan u drugom kolu Madrida

 

Srpski teniser Viktor Troicki završio je učešće na turniru masters serije u Madridu pošto je danas u drugom kolu izgubio od Francuza Rišara Gaskea sa 2:0 u setovima – 7:5, 6:3. Troicki je novim porazom potvrdio lošu formu ove sezone. Apsolutno bez samopouzdanja, Dejvis kup reprezentativac Srbije nije bio u stanju da se na pravi način suprotstavi 18. teniseru sa ATP liste.

Povezana vest:  Borjan: Pobeda u derbiju veliki plus; Jovančić: Pravi derbi

Tokom 88 minuta borbe oba rivala su se oslanjala na servis, ali je Francuz bio mnogo bolji i sigurniji prilikom razmene udaraca. Manje je grešio i strpljivo kontrolisao igru, a meč je prelomio u šestom gemu drugog seta, kada je brejkom poveo sa 4:2. Gaske je do kraja rutinski sačuvao prednost i zasluženo izborio prvu pobedu nad Troickim u njihovom trećem međusobnom duelu.

Povezana vest:  Di Marija prošao bez kazne

Francuz u osmini finala čeka boljeg iz meča u kojem se kasnije večeras sastaju Švajcarac Rodžer Federer i Kanađanin Miloš Raonić. Na mastersu u Madridu meč drugog kola večeras igra i Janko Tipsarević. Njegov protivnik posle 19 sati je kvalifikant, Argentinac Federiko Delbonis.