Ajax_AmsterdamNavijači Ajaksa moći će uživo da gledaju finale kupa

 

Gradonačelnik Roterdama dozvolio je navijačima Ajaksa da uđu na stadion Fejenorda za finale fudbalskog kupa Holandije, iako su pristalice oba tima kažnjene petogodišnjom zabranom putovanja.

Zabrana je uvedena prošle godine, posle serije nasilnih okršaja navijača dva tima. Gradonačelnik Ahmed Abutaleb odlučio je, međutim, da napravi izuzetak za finale kupa 25. aprila, uprkos strahovanjima od sukoba huligana među sobom i sa policijom.

Povezana vest:  Titula Španije treba da ojača kandidaturu za naredna SP

-Ovo je prilika da pristalice pokažu da ovo može biti sjajna reklama za utakmicu na kojoj će se navijači lepo ponašati – rekao je Abutaleb.

Očekuje se da će utakmica početi pre planiranih 18.00.

Vlasti još nisu odlučile kolikom broju navijača će dozvoliti da dođe na stadion koji je određen za domaćina i pre nego što se znalo da će Fejenord i Ajaks biti finalisti.

Povezana vest:  Japan po drugi put otkazao učešće na Kopa Amerika

Trener Ajaksa Martin Jol molio je da se pronađe rešenje čim se njegov tim u četvrtak plasirao u finale. On je rekao da „navijači moraju da budu tamo“.

Fejenord se u finale plasirao dan pre toga.

Rivalstvo Ajaksa i Fejenorda jedno je od najstarijih i najžešćih u holandskom fudbalu, ali su se do sada samo jednom sastajali u finalu kupa, 1980. godine, kada je pobedio tim iz Roterdama sa 3:1.

Povezana vest:  Đoković posle preokreta izborio finale u Sinsinatiju

Huligani Fejenorda učestvovali su prošle godine u neredima na žurci na plaži, koji su se završili tako što je policija vatrenim oružjem ubila jednu osobu, a ranila šest.

Ajaks je trenutno drugi u prvenstvu Holandije, dok je Fejenord četvrti.