FUDBALSKA-LOPTASeltik zainteresovan za Trapatonija

 

Uprava škotskog fudbalskog šampiona Seltika namerava da umesto Tonija Maubreja, koji je juče dobio otkaz, angažuje italijanskog stručnjaka Đovanija Trapatonija, objavili su lokalni mediji.

Škotski novinari podsećaju da je Maubrej dobio otkaz nakon katastrofalnog poraza Seltika od 4:0 u duelu sa autsajderom Sent Mirenom i da ga, kao privremeno rešenje, menja Nil Lenon.

Povezana vest:  Nikolić nezadovoljan odnosom pojedinih fudbalera Partizana prema igri

Nakon tog najtežeg poraza kluba u nacionalnom prvenstvu u poslednjih 30 godina Seltik zaostaje čak deset bodova za večitim rivalom Glazgov Rendžersom i praktično je izgubio šansu da odbrani šampionsku titulu.

Kao glavni kandidat za novog trenera slavnog tima navodi se 71. godišnji Trapatoni, iako je on trenutno angažovan kao selektor Irske. Čelnici kluba već su, kako se navodi, kontaktirali iskusnog trenera, kome je ostavljen rok do kraja nedelje da se izjasni o ponudi.

Povezana vest:  Menezeš: Nismo napravili dovoljno prilika za gol

Škotski novinari kao kandidate za novog trenera Sletika spominju i nekadašnjeg igrača tog kluba Pola Lamberta i bivšeg trenera engleskih premijerligaša Čarltona i Vest Hema Alana Kurbišlija.