soci logoPodignuta olimpijska zastava u Sočiju

 

Olimpijska zastava podignutra je danas na svečanosti u Sočiju, gradu domaćinu Zimskih olimpijskih igara 2014. godine. Tim povodom predsednik Rusije Dmitrij Medvedev istakao je da ima još puno posla na pripremama za uspešno organizovanje igara, ali je istakao da se nada da će Soči biti odličan domaćin.

-Moramo učiniti sve da Igre u Sočiju budu jedan od nezaboravnih događaja ovoga veka – poručio je Medvedev.

Povezana vest:  Lindzi Von novom pobedom u spustu nastavila dominaciju

Predsednik Rusije je dodao da očekuje najbolju moguću organizaciju Igara.

-Moramo da pokažemo svetu da smo sposobna, gostoprimiljiva i tehnološki razvijena nacija – istakao je Medvdev.

Prvi čovek Rusije pozvao je olimpijske zvaničnike svoje zemlje da se potrude kako bi na Igrama u Sočiju osvojili više medalja nego u Vankuveru.

-Morate da radite 24 časa dnevno, a ne samo da sedite i putujete po inostranstvu – poručio je Medvedev predsednicima ruskih sportskih federacija.

Povezana vest:  OI LONDON 2012, Džonson: U Londonu atmosfera kao u Vudstoku

Rusija je na ZOI u Vankuveru ostvarila najlošiji učinak u istoriji učestvovanja na Olimpijskim igrama, osvojivši 15 medalja, od kojih samo tri zlatne.

Medvedev je optužio olimpijske zvaničnike svoje zemlje da su neefikasno trošili državni novac.

On je napomenuo da će u sedam od ukupno 12 zimskih sportskih federacija rukovodstvo biti zamenjeno i zahtevao potpuni izveštaj o tome kako je novac za olimpijske pripreme bio trošen.

Povezana vest:  KUGLANJE, Novak Obradović novi predsednik KS Beograda

Medvedev je istakao da Rusija mora da popravi svoje mesto u međunarodnim sportskim organizacijama, ocenivši da do sada ruski predstavnici nisu dovoljno dobro branili interese svojih sportista.