engleska_logoENGLESKA LIGA, Vesti

Dindane skup za Portsmut

Finansijske poteškoće u kojima se Portsmut našao pogodile su i Arunu Dindanea. Fudbaler iz Obale Slonovače je ostao bez mesta u postavi, jer menadžer Avram Grant zna da bi klub morao da isplati Lansu značajno obeštećenje u slučaju drugačije odluke. Naime, Dindane je pozajmljen od francuskog kluba pred početak ove sezone uz klauzulu koja predviđa da engleska ekipa isplati obeštećenje od četiri miliona funti u slučaju da igrač bude u postavi u određenom broju utakmica. Posle svega učinak Dindanea u Portsmutu ograničen je na dvadeset mečeva u kojima je postigao sedam pogodaka. Grant je kratko dodao:
– Jednostavno nemamo dovoljno novca i zato nismo u poziciji da preuzmemo i tu obavezu. 

Povezana vest:  Nađ: Ovo je naša realnost

Sandro u Totenhemu

Brazilski Internasional i Totenhem su postigli dogovor o transferu Sandra u redove tima iz Londona. Defanzivni vezni fudbaler, čije je puno ime Sandro Ranieri Guimaraes Kordeiro, član je mlade reprezentacije Brazila, a pre pola godine je dobio priliku i u seniorskoj postavi. Upravo će njegov kratak staž u državnom timu biti prepreka na putu ka dobijanju radne dozvole, ali Harry Redknapp, menadžer Totenhema, očekuje da sve bude u redu:
– Sandro je mlad, ali i veoma snažan i talentovan fudbaler. Radujem se budućoj saradnji. Dobili smo pravo pojačanje.
Pregovori između dva kluba su vođeni i prošlog leta. Transfer je tom prilikom izostao.

Povezana vest:  Rašović: Prelep završetak sezone, ovome smo se nadali

Pauza za Lescotta

Mančester siti ne uspeva da ustali formu u presudnoj fazi sezone. U igrački kadar je uloženo mnogo, a četvrta pozicija i učešće u Ligi šampiona su još uvek i te kako dostižan cilj. Na putu do željenog uspeha pored rivala, a najkonkretniji je zahuktali Totenhem, mogle bi da se ispreče i povrede. Menadžer Roberto Mancini neće moći da računa na Joleona Lescotta barem u naredne četiri nedelje, a pauza bi mogla da potraje i do mesec i po dana. Nekadašnji član Evertona je ozledio tetivu prilikom zagrevanja pred meč protiv Fulama. Ranije tokom sezone je bio van tima zbog povrede kolena i operacije koja je usledila. Zbog svega će mu biti jako teško da osigura mesto u selekciji Engleske tim pre jer je Fabio Capello najavio da će u Južnu Afriku voditi samo najspremnije. 

Povezana vest:  Tijago Silva: Nisam razmišljao o odlasku iz Milana