Slaptrap_2Koncertni vikend Slaptrapa i Stuttgart Onlinea

Grupe Slaptrap i Stuttgart Online ovog vikenda održaće dva zajednička koncerta. Večaras, 26. marta, nastupaju u Domu omladine u Kragujevcu, a u subotu, 27. marta, u klubu Feedback u Nišu.

Novosadski bend Slaptrap nedavno je objavio maksi singl Prokrastinacija koji je dostupan za besplatan download kao prvo izdanje u okviru online etikete Popboksa – SILOS (www.popboks.com/silos) 

Pored naslovne numere, izdanje sadrži i dva remiksa singla Prokrastinacija (koje su uradili Flip i Esk), te remiks pesme Ljubavna (koji je uradio Shpira) sa njihovog debi albuma Mlad i perspektivan.  

Povezana vest:  Humanitarni koncert Sofije Knežević u Njujorku

Slaptrap je novosadski funk bend osnovan 2003. godine. Krajem 2008. objavili su svoj prvi album Mlad i perspektivan, kao četvrto izdanje u ediciji Nova srpska scena. Za prvi singl, pesmu Komentator, snimljen je spot, a i ostala dva singla – Ja nisam lenj i Ljubavna su se odlično kotirala na domaćim top listama.

Trio Slaptrap, specijalno za ovo izdanje, evoluirao je u kvartet: Ivan Karanović (synth, vokal), Nikola Trebovac (gitara), Slobodan Đinić (bubnjevi) i Filip Vlatković (bas gitara). Pored standardne ekipe, ispomoć u borbi sa prekrobrojnim instrumentima pružio je Filip Vlatković, i ta pojava nije iznenadila nikoga. Vlatković je, kao i do sada, zadužen za kompletnu produkciju snimaka benda. 

Povezana vest:  Nina Badrić održala koncert karijere

Spisak pesama:

1. Prokrastinacija
2. Prokrastinacija (Esk ‘Kamen yo head’ remix)
3. Prokrastinacija (Flip ‘Kao da je moj bend svirao’ remix)
4. Ljubavna (Shpira remix)

stutgart_online_1Stuttgart Online trenutno aktivno rade na promociji svog debi albuma Radost svakom domaćinstvu koji je izašao u oktobru prošle godine, u okviru edicije Nova srpska scena.

Grupa postoji od 2006. godine u sastavu: Bojan Slačala (bas i glas) i Marko Barišić (bubnjevi i glas). Web magazin Popboks (www.popboks.com) ih proglašava za najbolje debitante 2007. godine. Njihovi samizdat singlovi su se više puta nalazili na relevantnim domaćim radio listama. Bitni nastupi u biografiji su EXIT 2007 i 2009, Art & Music festival u Puli 2008, kao i veliki broj nastupa u regionu: Novi Sad, Zrenjanin, Pančevo, Niš, Zagreb, Velika Gorica, Skoplje, Kumanovo…

Povezana vest:  Mel B: Volela bih da se Spajsice ponovo okupe