Kuca VojnovicaNoć muzeja 2014. u Inđiji i otvaranje nove Galerije Kuće Vojnovića
 
Galerija Kuće Vojnovića, koja je proteklih šest meseci renovirana zahvaljujući sredstvima koja su obezbeđena od Pokrajinskog sekreterijata za kulturu i opštine Inđija, biće otvorena u subotu 17. maja u 19 časova povodom manifestacije NOĆ MUZEJA izložbom grafika“ Lutajući otisak“.
Projekat „Lutajući otisak“ je zamišljen s ciljem promocije, afirmacije umetničke grafike, edukacije i usmeravanje mladih prema trajnim vrednostima u stvaralaštvu i približavanje umetničke grafike što širem krugu zainteresovanih, s posebnim akcentom na tradicionalne grafičke tehnike. Projekat se realizuje u više gradova Srbije. Nosilac projekta je Radovan Jandrić, redovan profesor Akademije umetnosti u Novom Sadu.
Prezentaciju i demonstraciju radova prati izložba učesnika projekta: Halil Tikveša, Milan Stanojev, Aleksandar Mladenov Leka, Anica Radošević, Milan Jakšić, Nada Denić, Aleksandar Botić, Zoran Grmaš, Jelena Sredanović, Miloš Stanojev, Renata Koler, Višnja Nikolić, Pal Dečov.
Kroz razgovore sa umetnicima i direktan lični rad – štampanje grafičkog otiska, publici će se pružiti mogućnost da učestvuju u samom projektu i da se upoznaju sa klasičnom umetničkom grafikom. Izložba je prodajnog karaktera, pubika će ovom prilikom biti u mogućnosti da da kupi grafike poznatih autora po pristupačnim cenama.
U Kulturnom centru Inđija, takođe u sklopu manifestacije NOĆ MUZEJA, publici će biti predstavljena izložba „Neki Novi Klinci 2″ , koja promoviše neke od autora mlađe generacije likovnih umetnika Inđije – Nevenu Popović, Maju Vučetić i Kristinu Palanjuk.
Nevena Popović  je rođena 1990. godine. Osnovne studije završila na Akademiji umetnosti u Novom Sadu (katedra za fotografiju). Trenutno je na master studijama u Češkoj republici, na smeru Fotografija i novi mediji.
Maja Vučetić je rođena 1990. godine. Diplomirala je na katedri za slikarstvo Fakulteta umetnosti u Zvečanu u klasi profesora Zorana Furunovića 2013. godine.
Kristina Palanjuk rođena je 1994. godine. Student je II godine slikarstva Akademije umetnosti u Novom Sadu, klasa profesora Gorana Despotovskog.
Izložbe u Galeriji Kuće Vojnovića i Kulturnom centru Inđija povodom manifestacije Noć muzeja biće otvorene od 18h do 02h.
Povezana vest:  Nova knjiga Ive Štrljić u prodaji od 20. aprila