DSC03441Anastasiji malo za sreću treba!

U saobraćajnoj nesreći pre tri godine teško je povređena, tada 3,5 mesečna Anastasija Kostić. Zadobila je prelom lobanje, a posledica toga je atrofija očnog nerva (Aptrophio PNO post conntusionem) i atrofija mozga. Nesreća se dogodila na putu kroz Bivšu jugoslovensku republiku Makedoniju. Posle nesreće smo bili smešteni u njihovom Urgentnom centru u Skoplju gde nam je ukazana pomoć.
Beba je transportovana u stanju sedacije avionom 02.09.2010 u Srbiju, tačnije, na Univerzitetsku dečiju kliniku u Beogradu. Tri dana pre dolaska u Beograd beba je bila reanimirana, puls 200.
Tragična nesreća ostavila je velike posledice kod male Anastasije.
Devojčica sada ima 4 godine, hoda, ali ne samostalno zbog vida.Ide u vrtić u kome ima personalnog asistenta. Čuje, ali ne govori. Prihvata kratke naloge.
-Veselo je dete, normalno se za sada ponaša i razvija, motorički kasni za svojom generacijom.
Smatram da nju koči vid u mnogome tj. pošto ima i oštećenje mozga samim tim sve ide nekako usporeno, kaže Anastasijina majka Branka i dodaje:
-Pokušavamo na sve moguće načine da joj pomognemo. U tom traganju došli smo do jedne klinike za očne bolesti „ALLOPLANT“ (www.alloplant.ru) u Rusiji, Ufa, gde će intervencijom koja je vezana za očni nerv (živac) pokušati da ga osposobe odnosno da pokušaju da ga prokrve ne bi li na taj način postigli da potencijali od oka do mozga budu bolji. Znate, ne očekujem da će ga revitalizovati ali bih, malo je reći, bila presrećna da počne koliko toliko da se služi vidom.
Njena dokumentacija je jako opširna i razvrstana na oftalmologa, neurooftalmologa, neurohirurga, neurologa, fizijatra (ukoliko bude potrebno poslaćemo dokumentaciju).
Anastasija se vodi kao dete sa 100% telesnim oštećenjem.
Za sve što pokušavao da uradimo za nju potrebna nam je pomoć jer u ovakvim situacijama gde god da je vodimo ne postoji garancija. Odlazak na Kliniku „Alloplant“ je planiran za maj.
Troškovi operacije iznose 4.000 Eur + putni troškovi.
Vaša podrška u našoj borbi da se Anastasiji pomogne bila bi nam od velikog značaja za njeno dalje lečenje. Potrebno je samo da učešćem dobrovoljnog priloga sakupimo deo sredstava koji će pomoći da se obavi tretman u Rusiji krajem maja, kaže očajna majka male devojčice.

Povezana vest:  Vojna parada počinje u 15.30

Kod SOCIETE GENERALE SRBIJA otvoren je
DINARSKI RAČUN.:
275001084164909746
na ime Branka Kostić zbog sakupljanja humanitarne pomoći za Anastasiju Kostić.

DEVIZNI RAČUN na ime Milorad Kostić:
ALPHA BANK
SWIFT: JUBARSBGXXX
ACCOUNT NUMBER: