koncert za bajinu bastuTreća serija koncerata – FMU I GUARNERIUS NAGRAĐUJU, koncert za Bajinu Baštu

Ciklus koncerata koji su Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu i Guarnerius pokrenuli 2012. godine, sa željom da promovišu najbolje studente ovog fakulteta, započinje svoju treću sezonu, nastupom mladog fagotiste MIHAJLA RADIVOJEVIĆA. Talentovani mladi umetnik koji je do sada osvojio 25 prvih i specijalnih nagrada na brojnim takmičenjima, scenu Guarneriusa će podeliti sa pijanistkinjom MILICOM SEKULIĆ, a na programu koncerta naći će se kompozicije Ravela, Skrjabina, Telemana, Bervalda i Humela.
Ovaj koncert je ujedno i deo ciklusa humanitarnih koncerata „Prijateljske ruke preko vode“, koji je posvećen prikupljanju pomoći za gradove najugroženije u katastrofalnim poplavama. Ciklus koncerata su u nedelju, 25. maja otvorili violinista Jovan Kolundžija i gudački ansambl Taurunum, a prikupljenja su značajna sredstva za pomoć Svilajncu.
Koncert Mihajla Radivojevića koji nas očekuje 30. maja, posvećen je Bajinoj Bašti, opštini koja je značajno razorena velikim poplavama.
Pozivamo posetioce da umesto kupovine ulaznice za koncert, donesu sredstva za higijenu, gumene rukavice i konzerviranu hranu – robu koju ćemo odneti žiteljima Bajine Bašte, a koja im je trenutno najpotrebnija.

Povezana vest:  Otvaranje izložbe Milorada Blanuša – Micina: Ciklus Ekologija, ribe, ptice