pozoriste ponedeljkomDramska grupa Srednje tehničke PTT škole sutra u DOB-u

Dramska grupa „Pohvala ludosti“ Srednje tehničke PTT škole nastupiće sutra uveče u Domu omladine Beograda, u okviru ciklusa „Pozorište ponedeljkom“ posvećenog razvijanju omladinske pozorišne scene.
Članovi te grupe izvešće predstavu „Kad ti sreća zakuca na vrata, prijatelju moj, najvažnije je da budeš kod kuće“.
Pisac scenarija je učenica Jovana Barović, koja je prethodnih dana morala da se evakuiše iz Bariča, zajedno sa sestrom koja igra glavnu ulogu u predstavi. Reditelji su Jovana Barović i prof. Danijela Cvetković.
Umesto ulaznica, posetioci će moći da daju dobrovoljni prilog na ulazu, koji će otići u humanitarne svrhe, kao pomoć postradalima u poplavama.
U najavi se ističe da su svi glumci u predstavi maturanti koji na dan predstave polažu maturski ispit i pravo odatle dolaze u Dom omladine, gde će polagati još važniji ispit – zrelosti i ljudskosti.
Dramska grupa „Pohvala ludosti“ oformljena je 2013. godine u okviru dramske sekcije Srednje tehničke PTT škole.
Predstava „Kada ti sreća zakuca na vrata prijatelju moj, najvažnije je da budeš kod kuće“ osvojila je prvo mesto na 13. festivalu kratkih dramskih formi u organizaciji Prijatelja dece Beograda, a na takmičenju „Dramsko nadigravanje“ Filološke gimnazije i nagrade za scenografiju i dizajn zvuka.

Povezana vest:  ŠETNJE „KULTURNA BAŠTINA TOPČIDERA“ – svake poslednje subote u mesecu