ana dosen i baleriniceKraljevska plesna Akademija u Pozorištu na Terazijama

U ponedeljak 9. juna sa početkom u 19h, Kraljevska plesna Akademija (Royal Academy of Dance, RAD) održaće svoj godišnji koncert. To će ujedno biti i prilika da svi studenti pokažu svoje baletsko znanje i dostignuće, kroz teatarsku igru.
Royal Academy of Dance (RAD) je svetski lider u edukaciji igre, internacionalno priznata organizacija sa najvišim standardima predavanja i učenja. Sa bazom u Londonu, RAD je prisutan u 79 zemalja širom sveta. Srbija se takođe našla na toj velikoj listi zemalja koje imaju beneficije da uče i rade sa najkvalitetnijim kadrovima iz Ujedinjenog Kraljevstva.
Centar za edukaciju baletskih igrača u Srbiji vodi Ana Savićević Došen, prvi studenta sa ovih prostora, na Royal Academy of Dance.
Ana Došen je profesionalni baletski igrač sa preko 13 godina iskustva na sceni i pedagoškom radu u nastavi klasičnog baleta. Svoje profesionalo usavršavanje Ana Došen je nastavila u Londonu na Royal Academy of Dance, gde je 2011. godine završila program za zvaničnong i registrovanog predavača te ustanove. Time je Centar za edukaciju baletskih igrača ASD-RAD stekao pravo da po prvi put u Srbiji omogući deci da se obrazuju po programu Royal Academy of Dance kao i da pruži priliku svojim studentima da polažu isptite pred komisijom iz Velike Britanije i dobiju u potpunosti akreditovane kvalifikacije od najvećeg baletskog ispitnog odbora na svetu.

Povezana vest:  Beč u znaku slova B: Bunjuel, Berlanga i Bardem