gimnazijada 2Mali: Bavite se sportom, razvijajte fer-plej i timski duh

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas završnoj svecanosti povodom „Gimnazijade“, takmičenja beogradskih gimnazija u više sportova, gde je đacima poručio da treba da se bave sportom, razvijaju timski duh i neguju fer-plej.
Mali je istakao da mu je veliko zadovoljstvo što prisustvuje manifestaciji u kojoj je učestvovalo 14 beogradskih gimnazija, a koja promoviše sport, zdrav život i drugarstvo.
„Svi ste čuli za izreku u zdravom telu – zdrav duh i to je ono što je bitno u svemu ovome“, rekao je Mali i naveo da sport razvija osećaj za fer-plej, drugarstvo, uči kako prihvatiti pobede i poraze, razvija pravi sistem vrednosti, jača timski duh…
Gradonačelnik je, u Trećoj beogradskoj gimnaziji koja je bila domaćin „Gimnazijade“, podsetio da se i sam ranije bavio sportom, te da smatra da „nije bitno biti vrhunski sportista, već da vas sport nauči da budete bolji i uspešniji čovek“.
Mali je podsetio i da će se od septembra krenuti sa vraćanjem sporta u škole, pa će u biti organizovana školska, opštinska, gradska i republička takmičenja u različitim sportskim disciplinama.
Direktorka škole Dragana Vasić rekla je da su svi koji su učestvovali na „Gimnazijadi“ pobednici, kao i da uspešno obrazovanja ne čine samo petice i broj informacija koje su naučene, već i kada učenici nauče da stiču i neguju prave ljudske vrednosti.
„Gimnazijada“ je sportska manifestacija nadmetanja gimnazija u malom fudbalu, basketu i odbojci.
Pobednici u svim sportovima nagrađeni su medaljama i peharima, a gimnazija sa najviše uspeha, što je ove godine 15. beogradska gimnazija, nagrađena je posebnim peharom.
Na svečanosti su dodeljene i plakete zalužnima za organizovanje manifestacije, među kojima je i gradonačelnik Beograda.
Učenici Treće gimnazije su organizovali i humanitarnu akciju u kojoj su prodavali majice, a od kojih će novac ići za pomoć njihovom drugu koji boluje od raka. Gradonačelnik se priključio i podržao tu humanitarnu akciju.

Povezana vest:  Zorani Arunović peto mesto za kraj EP u Bakuu