Neil Patrick HarrisHaris i Krenston među dobitnicima prestižne nagrade Toni

U Njujorku je sinoć održana 68. dodela američkih pozorišnih nagrada Toni.
Svečanost, koja je u Evropi malo poznata, mada veoma cenjena među pozorišnim umetnicima, protekla je kao i prethodnih godina u znaku pesme i plesa.
Domaćin ceremonije u Rejdio siti mjuzik holu bio je holivudski glumac Hju Džekmen, koji je i sam 2004. osvojio prestižni trofej, a među umetnicima koji su nastupili tokom večeri bili su Idina Menzel, muzička legenda Gledis Najt i rok zvezda Sting.
Predstava „A Gentleman’s Guide to Love and Murder“ (Džentlmenski priručnik za ljubav i ubistvo) – priča o Englezu koji namerava da ubije osmoro naslednika kako bi se domogao porodičnog bogatstva, proglašena je najboljim mjuziklom u 2014.
Toni nagrade, u glumačkim kategorijama, dobila su i neka nama poznata lica sa malih ekrana – Nil Patrik Haris (Barni iz serije Kako sam upoznao vašu mamu) za ulogu istočnonemačkog transvestita u mjuziklu „Hedwig and the Angry Inć“ i Brajan Krenston (Volter Vajt iz kultnog serijala Čista hemija) za rolu američkog predsednika Lindona Džonsona u drami „All the Way“ .
Brodvej je poznat kao centar američke pozorišne industrije, te mnogi holivudski glumci rado pristaju da se okušaju na njegovim daskama.
Tamnoputa glumica Odra Mekdonald upisala se u istoriju Brodveja, osvojivši svoj šesti Toni, ovog puta za ulogu slavne pevačice Bili Holidej u drami „Lady Day at Emerson’s Bar and Grill“.
Kako prenose strane agencije, 44-godišnja glumica je prva umetnica koja je osvojima šest nagrada za glumu i prva koja ima Tonija u sve četiri glumačke kategorije.

Povezana vest:  Peto izdanje knjigoalbuma Napet šou Marka Šelica Marčela

PHOTO: Theo Wargo / Getty Images Entertainment