Izlozba Reciklaza u KomBank Art holu
Spoj reciklaže i savremene umetnosti u KomBank Art holu
 
Mlade umetnike i dizajnere iz Ex Yu regiona spojili su reciklaža i zaštita životne sredine! Više od 30 studenata iz Beograda, Ljubljane i Zagreba predstavilo je nesvakidašnja umetnička dela – kostime i instalacije stvorene od reciklažnog materijala, na izložbi „Reciklaža“ u KomBank Art holu, u Makedonskoj 29.
Izložba je rezultat međunarodne saradnje tri fakulteta iz regiona: Fakulteta za dizajn iz Ljubljane, Tekstilno tehnološkog fakulteta iz Zagreba i Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu.
„Moramo se povezivati i razmenjivati iskustva i poglede na umetnost. Ja nisam bila na Fakultetu primenjenih umetnosti skoro 30 godina i veoma sam srećna što sam prikupila zajedno sa svojim studentkinjama mnogo pozitivne energije koju ćemo sledeće školske godine podeliti na našem fakultetu. Nastojimo da nastavimo veze koje su bile prekinute i unapredimo znanje.“ – poručila je Ivana Bakal, kostimografkinja i osnivač Hrvatske udruge likovnih umetnika primenjenih umetnosti.
Posetioci Kombank Art hola mogu da se uvere da je za umetnost potrebno malo mašte i mnogo volje, i da se kroz umetnost može podići svest o razvoju ekologije i očuvanju planete Zemlje.
„O značaju ovog umetničkog projekta govore i podaci da će izložba RECIKLAŽA  u novembru biti postavljena u Muzeju grada Zagreba, a u januaru 2015. godine u Etnografskom muzeju u Ljubljani.“ – poručuje Marko Lađušić, prodekan FPU za odnose s javnošću i međunarodnu saradnju.
Ulaz je besplatan, a izložba je otvorena do 20. juna.
Povezana vest:  D.I.Y. Strip Fest u Parobrodu