Istok - ZapadFILMSKO VEČE SA ŽAN MARK BAROM U ČETVRTAK U MIKSER HAUSU

Odmah po završetku Mikser festivala 2014, 9. juna, na galeriji Mikser Hausa, otvorena je izložba fotografija „Istok – zapad“, čuvenog francuskog glumca Žan Mark Bara. Publika će do 16. juna imati jedinstvenu priliku da poznatog glumca vidi u ulozi fotografa i otkrije njegovu drugu umetničku stranu, a u četvrtak, 12. juna, će u bašti Mikser Hausa biti prikazana i njegova filmska ostvarenja.
Kolekcija „Istok – zapad“ prvi put je izložbom u Mikser Hausu prikazana javnosti, a predstavlja seriju fotografija nastalih na putovanjima zemljama istoka i zapada, beleženih u cilju da se ukaže na sličnosti i razlike ljudi i prostora sa suprotnih, i često suprostavljenih, krajeva sveta.
Žan Mark Bar, koji je svetsku slavu stekao ulogama u filmovima „Veliko plavetnilo“, „Kroz talase“ i „Europa“, pored toga što je glumac i scenarista, već dugi niz godina se bavi i fotografijom. Sinimanje preko 60 filmova na lokacijama širom sveta inspirisale su ga da fotoaparatom počne da beleži trenutke i scene u formi svojevrsnog foto-dnevnika, a bavljenje fotografilom iz hobija, vremenom je preraslo u posvećeno umtničko delovanje i prenošenje emocija uhvaćenih objektivom na posmatrača.
Kao deo izložbe, u četvrtak 12. juna, u bašti Mikser House-a, biće priređeno filmsko veče posvećeno rediteljskim ostvarenjima Žan Mark Bara. U 20 I 30 časova publiku očekuje projekcija filma „Lovers“, inspirisanog pričom čuvenog slikara Dušana Gerzića Gere, a u kojem glavne uloge tumače Sergej Trifunović i Elodi Buše. Nakon „Ljubavnika“ uslediće filmovi „American Translation“ i „Sexual Chronicles of a French Family“, a specijalni gost filmske večeri biće i Žan Mark Bar lično.

Povezana vest:  Ona je odustala od ljubavi, ali on ne odustaje od nje – „Novo poverenje“ u prodaji od 19. marta