subert oktetKoncert studenata FMU, Šubert okteta, u Gvarneriusu
 
Studenti studijskog programa za duvačke instrumente i pedagozi Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, okupljeni u „Šubert oktetu“ održaće koncert u nedelju, 29. juna u Centru lepih umetnosti Jovana Kolundžije „Gvarnerius“.
Kako je najavio FMU, na koncertu će nastupiti Goran Uzelac, violina, Marina Cvetković, violina, Rastko Popović, viola, Goran Mrđenović, čelo, Goran Kostić, kontrabas, Mihailo Samoran, klarinet, Goran Marinković, fagot i Igor Lazić, horna.
Ulaz na koncert je slobodan a na programu je Oktet F-dur, op. post. 166 Franca Šuberta.
Student završne godine doktorskih akademskih studija na FMU, Popović (31) je diplomirao violu na FMU i Univerzitetu u Stavangeru (Norveška) sa najvišim ocenama. Predaje Metodiku nastave gudačkih instrumenata na FMU i profesor je viole u beogradskoj muzičkoj školi Josip Slavenski. Pored violskog, kamernog i orkestarskog repertoara, bavi se i istorijski informisanom interpretacijom muzike 17. i 18. veka u okviru ansambla Beogradski barok.
Fagotista Marinković (52) studirao je i magistrirao fagot na FMU, diplomirao je i na Katedri za kompoziciju i orkestraciju a na Katedri za kamernu muziku odbranio je doktorski umetnički projekat.
Član je ansambla Gradilište i sarađuje i sa drugim kamernim ansamblima. Bio je prvi solo fagotista Beogradske filhramonije a sada je prvi solo-fagotista orkestra Camerata Serbica. Marinković je vanredni profesor FMU na Katedri za kamernu muziku. Violinista Uzelac (38) je na FMU diplomirao sa 19 godina i potom otišao na usavršavanje na Kraljevsku muzičku akademiju u Londonu. Od 1997. do 2006. godine nastupa kao solista i koncertmajstor kamernog orkestra Kraljevski gudaci Svetog Đorđa, gde sarađuje sa koncertmajstorom Minhenske filharmonije, maestrom Sretenom Krstićem. Bavi se pedagoškim radom u Muzičkoj školi „Josip Slavenski“ i koncertmajstor je orkestra Camerata Serbica.
Cvetković (27) je diplomirala violinu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Dva puta je bila dobitnik stipendije Fonda za mlade talente Srbije.
Kostić je vanredni profesor kamerne muzike na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu i nekadašnji vođa grupe kontrabasa simfonijskog orkestra u Bernu (Švajcarska), kamernog orkestra u Ingolštatu (Nemačka) i Beogradske filharmonije.
Klarinetista Samoran je diplomirao specijalizirao na FMU u klasi Ante Grgina gde je trenutno student Doktorskih izvođačkih studija-klarinet.
Violončelista Mrđenović je diplomirao na FMU a nakon specijalističkih i magistarskih studija iz kamerne muzike, upisao je doktorske studije iz kamerne muzike. Stalni je član Beogradske filharmonije.
Hornista Lazić je studirao u klasi Stjepana Rabuzina na FMU i na Visokoj školi za muziku u Trosingenu (Nemačka) u klasi Francisa Orvala, gde zavšava najviši nivo studija. Doktorirao je prošle godine iz oblasti kamerne muzike. Docent je na katedri za kamernu muziku FMU.
Povezana vest:  Laguna na Božićnom sajmu knjiga u Domu sindikata