Prodekan FPU Marko Ladjusic i Tamara BrankovicOtvorena izložba Tamare Branković u KomBank Art holu

Skriveni, dragi, stari i novi prostori Beograda, kao likovno oblikovani arhitektonski elementi, predstavljeni su na izložbi crteža umetnice Tamare Branković „Pogled odavde/The view from here“, koja je otvorena u KomBank Art holu, u Makedonskoj 29.
Ova mlada scenografkinja doživljava Beograd kao neiscrpnu temu i polaznu tačku svih umetničkih istraživanja.
-U periodu traženja novog projekta inspiraciju sam pronašla u šetnji kroz Beograd. I bez filozofije, tumačenja simbola, jednostavno sam počela da skiciram meni zanimljive segmente arhitekture ovoga grada. Za mene je rad u ateljeu oslobađanje, način kojim u potpunosti mogu da prikažem svoju ideju, ali je i jedan vid aktivnog odmora. U mojim crtežima primetićete “scenu“, a u mojim scenografskim rešenjima likovnost. Scenografija i slikanje su neraskidivo povezani, oni se prožimaju u mojim radovima, baš kao i u mom životu – poručila je Tamara Branković, scenografkinja i autorka izložbe.
Rađeni u kombinovanoj tehnici, radovi su zamišljeni da stoje kao grupa, opisujući atmosferu i pričajući priču jednog zapamćenog trenutka, jedne ulice ili kvarta.
-Autorkina sposobnost dobrog opažanja, obezbeđuje kadrirane prizore, oživljene bojama i kontrastima, različitim materijalima, teksturama i površinama. Ovi isečci se percipiraju kao intimni segmenti života u jednom gradu, njenom gradu, ali se čitaju i kao subjektivna predstava života samog grada – smatra Jelena Gagić, istoričarka umetnosti.
Izložba će biti otvorena do 15. jula, a ulaz je, kao i uvek, besplatan.

Povezana vest:  „Koncert za 1001 bubanj" Mike Antića u prodaji od ponedeljka