Nelt edukativni program Predavanje Rezija zvuka„NELT EDUKATIVNI PROGRAM“ OTVOREN PREDAVANJEM U LABORATORIJI ZA DOŽIVLJAJ ZVUKA „soba64″

Kompanija NELT u saradnji sa Galerijom 12 Hub (G12 HUB) pokrenula je jednogodišnji „NELT edukativni program“ pod nazivom „Interdisciplinarna saradnja kao potencijal razvoja mladih profesionalaca na polju umetnosti, nauke i novih tehnologija“.
Prvo u serijalu od 19 predavanja održano je u Laboratoriji za doživljaj zvuka „soba64″ na Fakultetu dramskih umetnosti. Tema predavanja bila je Režija zvuka, a predavač profesorka Branislava Stefanović sa FDU.
Laboratoriju za doživljaj zvuka „soba64″ osnovala je profesorka Stefanović, eminentni audio, TV i pozorišni reditelj, 2010. godine. Zamišljena je kao centar koji kroz umetničke prakse kreira živu mrežu između umetnosti, tehnologije i nauke – ‘otvoren prostor za doživljaj zvuka kroz telo, visoku tehnologiju i dušu’ (iz manifesta „sobe 64)“.
Cilj projekta „NELT edukativni program“ je da se studenti upoznaju sa veštinama i tehnikama povezivanja umetnosti, tehnologije i nauke u primenjene svrhe. Program je namenjen studentima Fakulteta primenjenih umetnosti, Elektrotehničkog fakulteta (Laboratorija za akustiku), Fakulteta dramskih umetnosti (Laboratorija za doživljaj zvuka „soba 64″), Fakulteta likovnih umetnosti, Fakulteta za medije i komunikaciju i Arhitektonskog fakulteta.
„Nelt edukativni program je samo jedna u nizu aktivnosti kojom se kao društveno odgovorna kompanija trudimo da unapredimo veštine i znanja studenata i da ih upoznamo sa principima profesionalnog rada“ izjavio je Marko Milanković, menadžer za komunikacije kompanije Nelt.
Galerija 12 HUB je centar za umetnost i tehnologiju posvećen promociji i razvoju intermedijske umetnosti i performansa.

Povezana vest:  Predstava "Velika drama" Siniše Kovačevića 6.februara proslavlja jubilej, 15. godina od premijere