YES 6676 SREDJENADva Lagunina autora na ovogodišnjem festivalu „Grad teatar – Budva“

Ako ste odlučili da ove letnje dane provedete u Budvi, predlažemo vam da posetite festival „Grad teatar“ koji će do 10. avgusta ponuditi bogat kulturni program.
Na ovogodišnjem 28. festivalu „Grad teatar“ u Budvi, koji se održava u nešto izmenjenom terminu u odnosu na prethodne godine, u sredu 9. jula u 21 sat svoje književno veče imaće Nikola Malović. Na Trgu pjesnika biće priče o Malovićevom najnovijem romanu „Jedro nade“ u kojem nastavlja da baroknim izrazom oživljava Mediteran i istražuje njegove tajne i istoriju.
„’Jedro nade’ puni nam oči pričom o najpoznatijem, najseksualnijem avanturističkom modnom dezenu na svetu, koji je ujedno i vojna uniforma, ili logo 21. veka. ‘Jedro nade’ je roman o globalnom fenomenu mornarske majice“, ističe Malović.
Malović je, kao niko pre njega, u roman utkao logiku primorskog načina života i ispleo ljubavnu priču u srcu urbane barokne bajke. Pred nama je izuzetna povest o čuvenom dezenu koji je postao globalni brend, u čiju istoriju su umešani Jevreji, katolički kraljevi, otkriće Amerike…
Za ovu godinu planirano je i autorsko veče Miljenka Jergovića, prošlogodišnjeg dobitnika nagrade „S. M. Ljubiša“, koji će na Trgu pjesnika gostovati u nedelju, 20. jula u 21 sat. Jergović je jedan od autora knjige „Tušta i tma“, a već je imao učešće na festivalu „Grad teatar – Budva“, koji ima tradiciju dugu skoro tri decenije i ove godine predstavlja najzanimljivija ostvarenja kulturne delatnosti regiona.

Povezana vest:  Iskrena i smela ispovest nekadašnje prve dame Amerike - "Moja priča" Mišel Obame u prodaji od 20. jun