atelje212Atelje 212 na festivalu u Briselu

 

Atelje 212 učestvovaće u glavnom programu međunarodnog festivala u Briselu, gde će tri puta izvesti predstavu „Putujuće pozorište Šopalović“ – 7, 8. i 9. maja, najavilo je danas to beogradsko pozorište.

U selekciji 15. Kunstenfestival – desarts, koji se održava od 7. do 25. maja, prikazuju se savremeni projekti iz celog sveta, na više scena, a Atelje će igrati u KVS – BOX pozorištu.

Povezana vest:  Vulkanovih TOP 50 knjiga za odmor: Kupiš jednu, čitaš dve

Poznatu dramu Ljubomira Simovića, koja se smatra za jedan od najboljih tekstova srpske dramaturgije, u novoj postavci režirao je gost iz Slovenije Tomi Janežič.

U predstavi se preispituju ključna pitanja koje komad postavlja – šta je uopšte pozorište i šta je gluma, gde je granica između teatra i onog što ga okružuje i da li su ljudi svesni da u svojim životima zapravo igraju mnoštvo uloga.

Povezana vest:  Žil Vern 21. veka - Prvi put na srpskom roman "Šesta faza sna" Bernara Verbera

Radnja se događa 1942. godine u okupiranom Užicu gde, usred krvavih represalija, stiže glumačka družina iz Beograda, sa Vasilijem Šopalovićem na čelu. Njega igra Vlastimir Đuza Stojiljković.

U ansamblu su Dara Džokić, Renata Ulmanski, Isidora Minić, Jasna Đuričić, Boris Isaković, Branislav Zeremski, Nenad Ćirić, Miroslav Žužić, Nada Šargin i Svetozar Cvetković.