jovan kolundzija belefKoncert violiniste Jovana Kolundžije na Belefu

Ugledni srpski violinista Jovan Kolundžija održaće solistički koncert pod nazivom „Tonski monolozi“ na Belefu u četvrtak,
24.jula uveče u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.
Kako je najavio Centar lepih umetnosti Gvarnerius, Ustanova kulture od nacionalnog značaja, proslavljeni violinista Kolundžija održaće koncert u okviru tradicionalnog Beogradskog letnjeg festivala Belef, koji se ove godine pod sloganom „Sentimentalno putovanje? održava po 23. put.
Na programu koncerta su kompozicije čija izvođenja zahtevaju vrhunsku virtuoznost umetnika: Sonata br. 1 u g-molu i Partita br. 2 u d-molu (za solo violinu) Johana Sebastijana Baha, kao i atraktivno i publici omiljeno delo Frica Krajslera „Recitativo & Sćerzo Caprice“.
Ulaz na koncert je slobodan kao i na sve ostale programe ovogodišnjeg Belefa koji organizuje Grad Beograd, kao osnivač u saradnji sa Sekretarijatom za kulturu grada u izvršnoj produkciji Omladinskog pozorišta Dadov.
Kolundžija će nakon beogradskog koncerta nastupiti pred publikom na prestižnim muzičkim festivalima Ohridsko leto, ARLEMM, kao i Španiji, gde će biti počasni gost festivala LLIVIA u Barseloni.

Povezana vest:  Trileri na specijalnoj sajamskoj akciji