srb uru-M-04-photo-uros hocevar-ihfRUKOMET NA PESKU
Naši reprezentativci pobedom startovali na SP u Brazilu
 
Reprezentacija Srbije u rukometu na pesku pobedila je selekciju Urugvaja rezultatom 1:2, u prvoj utakmici na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Sledeću utakmicu naši reprezentativci igraju pola sata posle ponoći sa selekcijom Australije. Svetsko prvenstvo u rukometu na pesku održava se u Brazilu, u Resifeu od 22. do 27. jula ove godine.
Selekcija Srbije uspešno je započela učešće na Svetskom prvenstvu. U prvom periodu, posle bolje igre, slavili su Urugvajci. Rezultat je bio 14:12, što govori koliko su odbrane ekipa bile dominantna faza igre oba tima. Naš tim je imao priliku da u poslednjim sekundama izjednači i ode ka „zlatnom golu“, ali je šut Pavlovića završio iznad prečke. U drugom periodu, naš tim je bio taj koji je diktirao ritam, bio u prednosti od jednog do tri poena, ali su uporni Urugvajci došli u poziciju da u poslednjem napadu, posle pozvanog „tajm-auta“, golom za dva odu do pobede 2:0, obzirom da je Srbija u tom trenutku vodila 15:14. I Urugvajci su uspeli da postignu gol, ali samo onaj od jednog poena obzirom da pirueta nije bila postignuta šutom sa okretom od 360 stepeni. Sa 15:15 se išlo u rešenje pobednika drugog perioda pravilom „zlatni gol“ i naša ekipa je uspela da postigne gol preko Vujovića i izbori se za 1:1 u periodima. Pobednik je morao biti odlučen u „šuautu“ u kome su naši momci dominirali i uz dve odbrane Verkića sigurno došli do 9:6 i pobede 2:1. Radost na kraju meča je bila najbolji pokazatelj koliko su momci ušli opterećeni u ovu utakmicu, što je i normalno obzirom da je početak Prvenstva u kome jedna lopta od „pobenika pravi pokojnike“ i obrnuto.
U našem timu, strelci su bili Pavlović sa 11 poena, Radaković 9, Vujović 6, Marinovic 4, Laovic 3, Milošević i Dimitrijević 2. Kod protivnika, najefikasniji je bio Santijago Maksimilijano sa 9 poena.
-U prvom poluvremenu igračima su bile stegnute ruke, dok su u drugom poluvremenu odigrali dosta borbenije. Čekamo utakmicu sa Australijom – izjavio se posle meča Daniel Petković, selektor reprezentacije Srbije.
Jedan od dvojice najefikasniji strelac u našem timu na današnjoj utamici, Branko Radaković istakao je da je na svakom prvenstvu najteža prva utakmica.
-Najvažnije je da smo sigurni izvođenjem šutauta došli do važne pobede – dodao je Radaković.
 
PHOTO: ihf.info
Povezana vest:  EP 2014 ŽENE, Pobedama Španije i Norveške otvoreno EP za rukometašice