Kolundzija foto 1Kolundžija gost festivala Arlem i Ohridsko leto

Proslavljenog srpskog violinistu Jovana Kolundžiju posle julskog nastupa na Belefu pred prepunom salom Kolarčeve zadužbine, u avgustu očekuju gostovanja na uglednim letnjim festivalima u regionu.
U subotu, 2. avgusta Kolundžija će održati koncert na festivalu Arlem, na letnjoj muzičkoj manifestaciji u Arilju, festivalu koji se ove godine održava po peti put i za kratko vreme uspeo je da se dobro pozicionira na mapi letnjih muzičkih događaja u regionu, najavio je Centar lepih umetnosti Gvarnerius.
Uz dvonedeljne majstorske kurseve za mlade muzičare i pedagoge, festival u Arilju će ugostiti najuglednije izvođače klasične, duhovne, tradicionalne i džez muzike među kojima su Slobodan Trkulja, Divna Ljubojević i Lena Kovačević.
Program festivala čine i kreativne radionice, izložbe i filmske projekcije. Kolundžija će u jedinstvenom ambijentu ostrva „Uski vir? na reci Rzav, nastupiti sa mladim muzičarima, članovima festivalskog orkestra Arlem, sa kojima će izvesti Koncert u E-duru Johana Sebastijana Baha.
Pre koncerta violinki virtuoz Kolundžija održaće javni čas za najbolje mlade violiniste.
Nedelju dana kasnije, 9. avgusta, Kolundžija će biti gost jednog od najznačajnijih kulturnih događaja u regionu, 54.festivala Ohridsko leto. U atrijuma Sv. Sofije, crkve koja je jedan od najvećih simbola Ohrida, nastupiće sa ansamblom Gudači svetog Đorđa, koji će iste večeri scenu podeliti i sa tenorom Zoranom Todorovićem. Koncert je najavljen kao jedan od najuzbudljivijih programa 54.Ohridskog leta i budi veliko interesovanje publike i medija.
Krajem avgusta Kolundžiju očekuje i put u Španiju, gde će biti počasni gost festivala LLIVIA u Barseloni.

Povezana vest:  Novi triler Stjuarta Tertona „Đavo u mutnoj vodi“ u prodaji