romani-korice-m

U štampi treće izdanje knjige „Romani“ Ive Andrića

U štampu je otišlo treće izdanje knjige „Romani“ koja je objedinila sve romane našeg nobelovca Ive Andrića i postala pravi hit ovoga leta, saopštila je danas izdavačka kuća „Laguna“.
Uskoro će u knjižarama biti novi tiraž od 15.000 primeraka knjige koja je za nepunih mesec dana ostvarila rekordne rezultate. Ekskluzivno opremljeno kapitalno delo objedinjuje romane „Travnička hronika“, „Na Drini ćuprija“, „Gospođica“ i „Prokleta avlija“, a košta 999 dinara.
Ta remek-dela srpske književnosti, pored toga što su složene i duboke književne studije različitih događaja i junaka sa balkanske istorijske pozornice od srednjeg veka do Drugog svetskog rata, istovremeno su trajni literarni spomenik gradovima Travniku, Višegradu, Beogradu i Istanbulu, koji su uglavnom bili žarišne tačke Andrićevog života i njegovog pripovednog dela.
Za celokupni opus Andrić je 1961. godine dobio Nobelovu nagradu za književnost, „za epsku snagu“, kako stoji u obrazloženju o dodeli nagrade, „kojom je oblikovao motive i sudbine iz istorije svoje zemlje“.

Povezana vest:  Objavljen Takmičarski program 25. Međunarodnog festivala pozorišta za decu u Subotici