Plenarni sastanak organizacije IETM održaće se u okviru ovogodišnjeg Bitefa pod sloganom „Work hard, live harder“, čime će ljubiteljima pozorišta, u trajanju od četiri dana, biti dostupne mnogobroje stručne tribine, predavanja, radionice i drugi vidovi razmene znanja i iskustva na polju pozorišnog stvaralaštva, najavili su organizatori.

Tema sastanka je usko vezana uz temu ovogodišnjeg Bitefa koja se bazira na pitanju rada u savremenom društvu, kao i na polju umetnosti.

Povezana vest:  “RODOLjUPCIMA” PRIPALA “ZLATNA MASKA“ LISTA „OSLOBOĐENjE“ ZA NAJBOLjU PREDSTAVU U CELINI NA 56. FESTIVALU „MESS“

Učesnici sastanka će pokušati da pronađu odgovore na pitanja kao što su: Šta se dešava sa pravima radnika i uslovima njihovog rada nakon pandemije? Kako se rad transformisao u izvođačkim umetnostima i pozorištu? Kako se postiže stabilnost i predvidljivost u svetu koji se dramatično menja?

U okviru plenarnog sastanka IETM, biće organizovana i Pitćorama, poseban program namenjen srpskim, ali i umetnicima iz celog sveta, u okviru koga će učesnici imati priliku da predstave svoje planirane projekte i potencijalno pronađu partnere za njihovu realizaciju.

Povezana vest:  Kreativni centar učestvuje na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu knjiga za decu u Bolonji

Vizuelni identitet ovogodišnjeg plenarnog sastanka zasnovan je na kadru iz serijala Naše priredbe, emitovanog na Radio televiziji Beograd 1973. godine, po tekstu Bore Ćosića, muzici Vojislava Kostića i u režiji Jovana Ristića.

Pored plenarnog sastanka, na Bitefu će se održati i tradicionalni pratećih programi kao što su Susreti sa autorima i Polifonija.

Pedeset šesto izdanje festivala Bitef održaće se u Beogradu od 23. septembra do 2. oktobra 2022. godine, uz devet predstava vodećih evropskih i svetskih autora u glavnom programu i raznovrstan prateći program.

Povezana vest:  Gala koncert Dečje filharmonije: Gosti RocHoir Kids & Jovana Obradović!