Plenarni sastanak organizacije IETM održaće se u okviru ovogodišnjeg Bitefa pod sloganom „Work hard, live harder“, čime će ljubiteljima pozorišta, u trajanju od četiri dana, biti dostupne mnogobroje stručne tribine, predavanja, radionice i drugi vidovi razmene znanja i iskustva na polju pozorišnog stvaralaštva, najavili su organizatori.

Tema sastanka je usko vezana uz temu ovogodišnjeg Bitefa koja se bazira na pitanju rada u savremenom društvu, kao i na polju umetnosti.

Povezana vest:  Premijera dva kratka baleta u Narodnom pozorištu

Učesnici sastanka će pokušati da pronađu odgovore na pitanja kao što su: Šta se dešava sa pravima radnika i uslovima njihovog rada nakon pandemije? Kako se rad transformisao u izvođačkim umetnostima i pozorištu? Kako se postiže stabilnost i predvidljivost u svetu koji se dramatično menja?

U okviru plenarnog sastanka IETM, biće organizovana i Pitćorama, poseban program namenjen srpskim, ali i umetnicima iz celog sveta, u okviru koga će učesnici imati priliku da predstave svoje planirane projekte i potencijalno pronađu partnere za njihovu realizaciju.

Povezana vest:  Objavljena je strip-knjiga Aleksandra Zografa "Priče iz Drugog rata"

Vizuelni identitet ovogodišnjeg plenarnog sastanka zasnovan je na kadru iz serijala Naše priredbe, emitovanog na Radio televiziji Beograd 1973. godine, po tekstu Bore Ćosića, muzici Vojislava Kostića i u režiji Jovana Ristića.

Pored plenarnog sastanka, na Bitefu će se održati i tradicionalni pratećih programi kao što su Susreti sa autorima i Polifonija.

Pedeset šesto izdanje festivala Bitef održaće se u Beogradu od 23. septembra do 2. oktobra 2022. godine, uz devet predstava vodećih evropskih i svetskih autora u glavnom programu i raznovrstan prateći program.

Povezana vest:  Premijerno izveden mjuzikl "Ženidba i udadba"