Izlozba Vitraz i mozaik u Kombank art holuIzložba vitraža i mozaika u KomBank Art holu

Kako se likovna dela poput vitraža i mozaika uklapaju i koriste u prostoru oko nas otkriva izložba „Vitraž i mozaik u savremenom enterijeru i eksterijeru“ mr. Desimira Denića, vanrednog profesora Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, koja je otvorena u KomBank Art holu, u Makedonskoj 29.
Izložba predstavlja izvedene slikarske projekte na javnim mestima u Beogradu i okolini. Radovi u vitražu i mozaiku su izvedeni u Ineks klubu u Knez Mihajlovoj ulici, zgradi SDPR – Jugoimport na Novom Beogradu, na trgu Zorana Đinđica u Obrenovcu, Malom trgu u Obrenovcu, Kapeli novog groblja u Obrenovcu i drugim mestima i predstavljeni su u KomBank Art holu.
„Ovi radovi se mogu jedino prikazati u foto dokumentaciji, jer su njihove lokacije na različitim mestima i nisu dostupne kulturnoj javnosti. Ovaj projekat populariše dve slikarske tehnike i time pokazuje simbiozu između likovnog dela i arhitektonskih mogućnosti.“ – izjavio je mr. Desimir Denić, vanredni profesor Fakulteta primenjenih umetnosti i autor izložbe.
Takođe, projekat ističe i karakteristike primenjenog slikarstva na Fakultetu primenjenih umetnosti, kao jedine visokoškolske ustanove u Srbiji koja neguje i razvija ovakav umetnički pristup monumentalnom slikarstvu.
Izložba u KomBank Art holu otvorena je do 10. septembra, a ulaz je, kao i uvek – besplatan.

Povezana vest:  „KROZ ATELJE" U VELIKOJ GALERIJI DOMA KULTURE STUDENTSKI GRAD