Spanska-Izlozba-PlakatŠpanski i srpski umetnici izlažu u Beogradu

 

Tri španska i šest srpskih stvaralaca apstraktne umetnosti predstaviće se izložbom „Arte Moderno Europeo“, koja će biti otvorena 10. maja u Kući legata u Beogradu, najavili su danas organizatori.

-Saradnjom umetnika dve zemlje se povezuju, i time se pokazuje da Španija i Srbija zapravo nisu toliko različite koliko se čini – rekao je jedan od učesnika i inicijator ižložbe Manuel Ćabrera na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  BF:"Dizni Fantazija" zbog kiše odložena za 30. jun

Na izložbi koja će trajati od 10. do 13. maja predstaviće se svojim radovima iz Španije Ćabrera, Francisko Pako Bela (Francisco Paco Bella) i Polis (Polisse), a iz Srbije Milenko Aćimović, Branislav Nikolić, Aleksandar Dimitrijević, Predrag Terzić, Gordana Nikolić i Kristina Pantelić.

-Lepo je kad vas kolege iz druge zemlje, koje ne poznajete, izaberu da sa njima izlažete. To je potvrda vrednosti našeg rada – rekao je Aćimović.

Povezana vest:  Prolećna izložba kolekcije ARTE galerije

Izložbu priređuju ambasada Španije, umetnička fondacija „Ćabrera vorldvajd internešenal“ (Worldwide International) u saradnji sa Domom omladine Beograda i Kućom legata, povodom Dana Evrope i završetka šestomesečnog predsedavanja Španije Evropskom Unijom.

Ataše za kulturu španske ambasade Havijer Ergeta izjavio je da je Srbija zemlja sa mnogo umetnika, i da se nada da će ova izložba pomoći da se nekoliko mladih stvaralaca dalje umetnički razvija.

Povezana vest:  Gala koncert ruskog baleta "Petipu s ljubavlju" premijerno 21. decembra u Kombank dvorani

Kako je najavljeno, izložbu „Arte Moderno Europeo“ otvoriće 10. maja u 19.00h u Kući legata direktor Instituta Sevrantes Antonio Lasaro Gosalo.