srpske narodne bajkeSrbija nagrađena na Festivalu slovenskih knjiga u Moskvi

Na Festivalu slovenskih knjiga, koji je u toku u Moskvi, četiri izdavača iz Srbije osvojila su nagrade u konkurenciji 13 zemalja – Rusije, Belorusije, Ukrajne, Poljske, Češke, Slovenije, Hrvatske, Bugarske, Uzbekistana, Moldavije, Latvije i Estonije, saošteno je danas iz Udruženja izdavača i knjižara Srbije.
Izdavačka kuća Čarobna knjiga je osvojila nagradu za najbolju knjigu iz istorije i kulture na slovenskim jezicima za naslov „Srpske narodne bajke za decu XXI veka“, dok je za zapaženo učešće u prevođenju slovenske književnosti nagrađena izdavačka kuća Globosino Aleksandrija.
Za zapažen rad na izdavanju knjiga iz istorije i kulture slovenskih zemalja nagrađene su dve izdavačke kuće iz Srbije: Evro Đunti i Kreativni centar.
Dodeli nagrada u Moskvi su prisustvovali izdavači iz Srbije i generalni sekretar Udruženja izdavača i knjižara Srbije Vuk Vikićević koji je na ceremoniji ocenio da je „Festival slovenskih knjiga divan projekat, koji potvrđuje čvrstu i tradicionalnu povezanost slovenskih naroda i kultura“.
Autori i izdavači iz Srbije i Udruženje izdavača i knjižara Srbije nastavljaju svoje aktivnosti na nacionalnom štandu Srbije na Međunarodnom sajmu knjiga u Moskvi, čiji je izvršni realizator Narodna biblioteka Srbije.
Na festivalu je ukupno nagrađeno 20 učesnika.

Povezana vest:  Održana još jedna tribina Laguninog književnog kluba