FITV-bannerMultiverzitet: muzička radionica za glas FREEDOM IS THE VOICE

Multikultivator vam sa ponosom predstavlja Multiverzitet (Multiversity), dinamičnu platformu za neformalno permanentno muzičko obrazovanje. Nastala je na temeljima projekta Berklee Clinics Belgrade, a uz podršku vodeće svetske institucije za studije savremene muzike – Berklee College of Music i ostalih članica Berklee International Network (BIN) iz različitih krajeva sveta. Multiverzitet predstavlja injеkciјu mоtivаciје, znаnjа i iskustvа, kаkо zа studеntе muzikе i njihоvе prоfеsоrе, tаkо i zа prоfеsiоnаlcе u оblаsti muzičkе industriје.
Ove jeseni, Multiverzitet svoj rad započinje jedinstvenom muzičkom radionicom za glas, koju će voditi Aleksandra Denda (mecosopran) – eklektična pevačica, kantautor, vokalni aranžer i instruktor pevanja.
Aleksandra je predstavnik prve generacije Berkli alumnija iz Srbije, koji su na audiciju za upis na ovaj prestižni koledž izašli u Beogradu 2009. godine u organizaciji Multikultivatora. Diplomirala je 2013. godine, na odseku za pevanje i komponovanje (songwriting), nakon samo dve i po godine studija. Aleksandrine odlične akademske rezultate Berkli je istakao nagradama Voice Department Award i Professional Music Endowed Scholarship.
Iako veoma mlada, Aleksandra Denda za sobom ima već 15 godina iskustva u muzici, kako u studiju tako i na sceni. Trenutno vodi tri autorska projekta: Aleksandra Denda Group, Aleksandra & Songuardians i Tradiocionalni Vokalni Sastav Rosa. Pored toga, Aleksandra nastupa ili je nastupala kao vodeći glas u sastavima Shubh Saran Group, Mostacho Experiment, Soul Out, Lost and Found, i kao prateći glas sa brojnim pevačima iz Evrope, Amerike i Srbije (Albino Mbie, Vasuda Sharma, Armeen Musa, Shilpa Ananth, Irma Seleman, Deborah Pierre, Andrea Charls, Ivana Kotov, Aleksandra Kovač, Dado Topić, Vlatko Stefanoski, Vlado Georgijev, Jelena Jovović…).
Muzička radionica „Freedom is the voice“ biće održana 17. septembra, u ustanovi kulture „Parobrod“, sa početkom u 14h. Razigrana radionica sa instrumentalnim pristupom glasu oslobađa kreativni potencijal kod polaznika kroz improvizaciju i poigravanje sa melodijom, harmonijom, ritmičkim paternima, kontrapunktom, artikulacijom u mistake-free zoni, u formatu malih ansambala.
Broj polaznika je ograničen, a prijava je obavezna. Prijavni formular može se preuzeti na sajtu Multikultivatora www.multikultivator.org.rs. Učešće na radionici je besplatno.
Pored radionice, Aleksandra će održati i Berklee Info Session o Berkli koledžu, gde će pružiti korisne informacije o različitim temama: Berklee – misija, istorija, programi, cene, Audicija i intervju – proces, priprema, administracija, Alternativni načini za dobijanje koledž kredita – CLAP testovi, BIN skole, test-outs, transfer kredita, online časovi, Šta posle – OPT program, Artist Visa… Berklee Info Session je otvoren za sve zainteresovane, a broj posetilaca ograničen je samim prostorom.

Povezana vest:  Novi roman Svetislava Basare "Andrićeva lestvica užasa" u prodaji od 3. oktobra