Juan P plakat-01Izložba fotografija Juana Pabla Delgada Bermana u Velikoj galeriji Kc Grada

Od 15. do 21. septembra publici će se u Velikoj galeriji KC Grada predstaviti meksički multimedijalni umetnik Juan Pablo Delgado Berman, koji trenutno živi i radi u Beogradu.
Diplomirao je na fakultetu za medije i komunikacije u Kampeči, Meksiko, a skoriji projekti uključuju različite idejne manipulacije analogne i digitalne fotografije.
Nedavno je u novobeogradskoj galeriji Blokovi predstavio jedan takav projekat pod nazivom Imaginarna sećanja, gde je apstrahovanje fotografija, uglavnom pejzaža, publiku navodio da projektuje neka svoja sećanja kroz njih, učitaju svoj narativ, ciljajući na zamagljena sećanja kakva nam ostaju u svesti posle nekih impresija.
Projekat koji predstavlja u Velikoj galeriji može se smatrati logičnim produžetkom. Nazvan Ovde i sada, obuhvata seriju fotografija koje prikazuju osobe fotografisane u određenom okruženju sa velike distance. Istražuje relaciju osoba-okruženje istovremeno ostavljajući je nedorečenom zbog velike distance. Osoba u datom trenutku i datim okolnostima igra određenu ulogu, ali fotografija nam ne govori koju tačno. Posmatrač se intrigira da razmišlja o tome jer je samo uveden in medias res bez ikakvog preteksta i slično asociranju sećanja u Imaginarnim pejzažima, ovde treba da probudi svoje asocijacije i sebe stavi u ulogu osobe koja je posmatrana objektivom. Ove interaktivne fotografije su mešavina spontano urađenih i režiranih, što opet publiku treba da navede da ih odgonetne.

Povezana vest:  „Zavet heroja" – roman o porodici, istini, ljubavi i pravdi uskoro u prodaji