Julijana Mijalkovic pijanistkinjajpg
RENOMIRANA PIJANISTKINJA, JULIJANA MIJALKOVIĆ OTVARA OVOGODIŠNJI CIKLUS KONCERATA „FMU I GUARNERIUS NAGRAĐUJU“
 
Treća sezona ciklusa koncerata u organizaciji Fakulteta muzičke umetnosti i Guarneriusa a uz podršku kompanije NELT po drugi put, biće otvorena nastupom nagrađivane pijanistkinje Julijana Mijalković. Koncert će biti održan u Centru lepih umetnosti Guarnerius u subotu 20. septembra sa početkom u 20 časova. Ulaz na sve koncerte iz ciklusa je slobodan.
Mlada Beograđanka će kao jedan od najnagrađivanijih studenata FMU-u otvoriti niz od 12 koncerata na kojima će se publici predstaviti mladi umetnici koji su na svojim katedrama proglašeni za najbolje i koji su ostvarili velike uspehe na domaćoj i inostranoj koncertnoj sceni. Julijana se sa klavirom druži od svoje 5. godine a po završetku osnovnih studija na FMU u Beogradu nastavila je usavršavanje u Berlinu, koje prate brojne nagrade, stipendije i uspešni nastupi. Na koncertu u Guarneriusu, izvešće dela Šuberta, Bramsa, Betovena i Ravela.
Ciklus koncerata pokrenut je 2012. godine sa ciljem da se najboljim studentima fakulteta omogući da kroz solistički nastup javnosti predstave svoj talenat i izuzetan trud uložen u postizanje vrhunskih rezultata. Kroz protekle dve sezone uz podršku kompanije NELT predstavilo se 25 mladih umetnika a do kraja godine će im se u okviru novog ciklusa pridružiti još 14 talentovanih kolega, studenata osnovnih, master i doktorskih studija FMU-a sa odseka za gudačke i duvačke instrumente, klavir i solo pevanje. Svi učesnici su višestruki dobitnici prestižnih nagrada na domačim i međunardonim takmičenjima.
U skladu sa svojom strategijom društveno odgovornog poslovanja, kompanija NELT nastavlja da pruža priliku talentovanim akademcima da domaćoj javnosti predstave svoja umeća i dosadašnja umetnička dostignuća, kao i da aktivno učestvuje u njihovoj afirmaciji.
Povezana vest:  Izložba splitskog umentika Marina Tudora u KC Grad