Milton GlaserKo je Milton Glejzer?

Većina građana na svetu zna rad Miltona Glejzera iako nisu ni svesni toga. Ovaj grafički dizajner je „tata“ čuvenog logoa „I Love NY“ koji se nalazi na mnogim majcama, šoljama, torbama i ostalim aksesoarima širom sveta.
Glejzer je taj logo dizajnirao 1976. godine kada Njujork još uvek nije imao toliko turista koliko ih ima danas. „Tada je Njujork bio mesto u kojem je bilo teško živeti“, rekao je on Gardijanu i objasnio da je tim znakom želeo da poruči da voli to mesto, da ga neće napustiti i da će ga učiniti boljim.
Poznati dizajner sada ima 85 godina i vodi studio na Menhetnu. On je, između ostalog, radio na logou za Bruklinsku pivaru, ali i plakat za album najvećih hitova Boba Dilana.
Njegov poslednji projekat je rad na kampanji „It’s not warming, it’s dying“ u saradnji sa Školom vizuelnih umetnosti u Njujorku kako bi podigao svest o klimatskim promenama.
Glejzer je u više navrata posetio i srpsku prestonicu. On je 2010. godine u Beogradu imao izložbu „Crtanje je mišljenje“, a uradio je novi logo Memorijalnog centra „Sajmište“ zajedno sa svetski poznatim grafičkim dizajnerom Mirkom Ilićem.

Povezana vest:  Regionalna nagrada "Mali princ" za najbolju dečju knjigu za "Zagrli Mesec"

I Love New YorkPHOTO: Gary Gershoff /Getty Images Entertainment