The Lady Predator korice

Engleski prevod srpskog bestselera „Grabljivica“ od danas je u prodaji u knjižarama širom Velike Britanije i Amerike

„The Lady Predator“, engleski prevod srpskog bestselera „Grabljivica“ Lagunine autorke Simonide Milojković, od danas je u prodaji u knjižarama širom Velike Britanije i Amerike.
Britanska izdavačka kuća Pegasus, jedna od pet najvećih na svetu ocenila je „Grabljivicu“ kao vrhunsko delo savremene svetske književnosti, a Edi Grant, čuveni rege muzičar prvi je pročitao ovaj roman i ima samo reči hvale za autorku Simonidu Milojković i njen prvenac.
„Presrećna sam što je tako veliki izdavač Pegasus nahvalio i objavio ‘Grabljivicu’. Ove divne vesti sam podelila sa junakinjom knjige koja i dalje živi u Nemačkoj. Ni ona ne može da veruje da će od danas ceo svet čitati o neobičnoj sudbini srpske sponzoruše i njenom životnom putu od jednog sela kraj Užica do javnih kuća u Frankfurtu“, priča Simonida Milojković i dodaje da je Pegasus zainteresovan i za njen novi roman „Ljubav u doba kokaina“ koji je upravo u prodaji na kioscima i u knjižarama širom Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.
„Izuzetno je teško probiti se na anglosaksonsko govorno područje. Objavljivanje ‘Grabljivice’ od strane tako velikog izdavača ne predstavlja uspeh samo za autorku Simonidu Milojković i izdavača Lagunu, već je ovo veoma značajno za celokupnu srpsku kulturu“, istakao je Dejan Papić, vlasnik izdavačke kuće Laguna.
Kad je Simonida Milojković, novinarka, pre sedam godina na žurki upoznala devojku koja je počela da joj priča svoj neverovatni život beogradske sponzoruše, odmah je znala da ta priča ima dublji društveni značaj. Tako je nastala „Grabljivica“ u kojoj je autorka ispričala ceo život svoje sagovornice. To je zapravo ispovest Violete, devojke koja je iz jednog sela u Srbiji došla u Beograd i postala sponzoruša, a kasnije i prostitutka. Nakon veze sa poznatim kriminalcem i izlaska iz zatvora, ona odlazi u Frankfurt i zapošljava se u javnoj kući.
Više o knjizi „The Lady Predator“ pogledajte na sajtu izdavačke kuće Pegasus http://www.pegasuspublishers.com/the-lady-predator.html

Povezana vest:  Izložba „Na putevima srpske umetnosti 1923-2023“ u prostorima Distrikta u Novom Sadu