Iscezla 1
Zašto ne treba da propustite novi Finčerov film?
 
Za nedelju dana u domaće bioskope stiže uzbudljiv triler „Iščezla“ čiju režiju potpisuje jedan od najintrigantnijih američkih reditelja današnjice Dejvid Finčer! Premijera filma održaće se u sredu 01. oktobra u bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Center u 20h, nakon čega film ide u redovnu distribuciju. Finčer je na veliko platno preneo priču o bračnom paru i misteriji koja obavija nestanak supruge, nastalu po istoimenom bestseleru spisateljice Džilijen Flin. Postoji deset razloga zašto ove jeseni ne treba da propustite njegov novi film!
Prvo, kao neprikosnoveni majstor režije Dejvid Finčer vodi računa o svakom kadru. Uvodi nas polako u priču sa kadrom u kome Nik Dan (Ben Aflek) mazi po glavi svoju prelepu ženu Ejmi Dan (Rozamund Pajk) i pita se naglas šta se nalazi u njenoj glavi i o čemu razmišlja. Na pitanje ne dobija odgovor, već samo blaženi osmeh.
Finčer uvek pažljivo gradi atmosferu u svojim filmovima. Već u sledećoj sceni Aflek odlazi u lokalni bar koji drži sa sestrom u malom gradiću u Misuriju. Istog dana, neće dobiti predivni osmeh od supruge kad se vrati kući, jer je ona iznenada nestala na njihovu godišnjicu braka. Nik i Ejmi, postaće nacionalna vest broj jedan kada potraga za nestalom Ejmi pokaže da je Nik glavni osumnjičeni, a njen dnevnik otkrije potpuno drugačiju stranu njihovog braka.
Finčeru je „Iščezla“ bila jedan od najvećih izazova, jer jako ceni izvornu priču spisateljice Džilijen Flin. Pokušao je da dočara, uz minimalne izmene, idilični brak Nika i Ejmi koji počinje da se kruni usled medijskog frenetičnog interesovanja za slučaj i pod pritiskom policije, kao što je Flinova učinila u knjizi.
Ben Aflek je trenutno najtraženiji glumac u Holivudu. Karijera Rozamund Pajk je u uzlaznoj putanji. Pored „ledene lepote“ koju bi Hičkok obožavao, niko ne može da joj ospori glumački talenat u filmovima „Gordost i predrasuda“, „Pukotina“ i „Džoni Ingliš“.
Finčerovi filmovi uvek imaju obrt koji publika ne očekuje, a u novom filmu „Iščezla“ sudeći po prvim reakcijama filmskih kritičara poznati reditelj je ostao dosledan sebi. U njegovim filmovima ne postoji „višak“. Finčer nije protivnik specijalnih efekata, ali koristi ih samo kad je baš neophodno.
Proslavljeni reditelj uspeva da održi pažnju gledalaca, uz odličnu muzičku podlogu u svojim filmovima. Muziku za film „Iščezla“ uradili su frontmen američkog alternativnog sastava Najn Inč Nejlz Trent Reznor i njegov dugogodišnji saradnik – britanski muzičar Atikus Ros.
Ako navedeni razlozi nisu bili dovoljni, samo da podsetimo na kraju na činjenicu da je genijalni Dejvid Finčer snimio jedan od najboljih trilera devedesetih godina „Sedam“ sa Bred Pitom u glavnoj ulozi. Naravno, ne treba da zaboravimo i filmove „Borilački klub“ (Fight Club), „Društvena mreža“ (The Social Network) i „Muškarci koji mrze žene“ (The Girl with the Dragon Tattoo) čiju režiju takođe potpisuje.
Povezana vest:  Distributerska kuća Cinears 38. FEST-u predstavlja tri filma