travijata-trgOperska arija uživo na Trgu Republike

Solisti i Hor Opere Narodnog pozorišta priredili su danas lepo iznenađenje prolaznicima na Trgu Republike, koji su bili u prilici da uživo čuju čuvenu „Vinsku pesmu“ iz Verdijeve „Travijate“.
Performans (flash mob) ispred zgrade nacionalnog teatra organizovan je radi promocije predstojeće obnove te popularne opere.
Usred gradske vreve iznenada su se začuli predivni glasovi Sanje Kerkez i Dušana Plazinića, inače obučenih u svakodnevnu odeću.
Oko njih se ubrzo stvorio krug prolaznika, dece, turista, koji su sa osmesima na licu uživali u nesvakidašnjem događaju, mnogi i sami pevušeći poznatu ariju i, naravno, slikajući mobilnim telefonima.
Iznenađenje je postalo još veće kada su gromko zapevali i članovi Hora NP, „sakriveni“ u masi okupljenih, a dirigovala im je nova v.d. direktorka Opere Ana Zorana Brajović.
Na kraju su, praćeni aplauzom i povicima bravo, svi izvođači podigli ruke pokazujući na zgradu NP, pozivajući tako publiku da dođe na predstavu, koja će biti održana 4. oktobra na velikoj sceni.

Povezana vest:  Paviljon svetskih, evropskih i domaćih dizajnera zatvara Kaleidoskop kulture u Novom Sadu