napet-sou-korice„Napet šou“ Marka Šelića od 1. oktobra od 18 sati u prodaji u Delfi SKC-u
 
Popularni pisac i muzičar Marko Šelić, koga na Balkanu poznaju pod pseudonimom Marčelo, pripremio je još jedno spisateljsko delo, koje će se pojaviti u izdanju Lagune.
Dugoočekivani „Napet šou“ Marka Šelića biće u prodaji od srede, 1. oktobra, od 18 sati – samo u knjižari Delfi SKC. Ekskluzivno tog dana, takođe od 18 sati, u Delfi Cafeu u SKC-u Marčelo će potpisivati prve primerke svoje nove knjige.
Od petka, 3. oktobra, knjigu „Napet šou“ moći ćete da kupite u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca kao i na sajtovima www.delfi.rs i www.laguna.rs.
Uz kupljenu novu Marčelovu knjigu na poklon dobijate CD Napet šou!
„Napet šou“ je knjigoalbum – knjiga sa diskom. Osim tekstova svih pesama, sadrži i fotografije rada na albumu i knjizi, kao i autorske tekstove koji šire sliku o pesmama i diskutuju teme „Napetog šoua“. Na ovom delu radilo je dosta ljudi, različitih godina i profesija, u pokušaju da što bolje proniknu u svakodnevicu, naše „ovde i sad“ – jednom rečju, u pitanje zašto svi živimo napet šou. Pored Marka Šelića, autori tekstova u knjizi su i reditelj Kokan Mladenović, pisci David Albahari, Mihajlo Pantić i Pavle Zelić, aforističar Dalibor Đorđević, rok kritičar Petar Janjatović, kolumnista Draža Petrović, mirovni radnik Milan Colić, psiholog i psihoterapeut Vladan Beara i koordinatorka organizacije ASTRA Elena Krsmanović.
Na vama je da odlučite da li ćete čitati muziku ili slušati knjigu; u svakom slučaju, ovo je jedinstvena zbirka savremene poezije i pronicljivih, svežih, analitičnih, ali i ljudski toplih portreta sveta koji nas okružuje.
„Markov ‘Napet šou’ uzbudljiv je trenutak u karijeri čoveka koji ima šta da kaže i zna kako to da učini, umetnika progonjenog podjednako društvenim i ličnim demonima; ako mene pitate, ionako mi je sumnjiv svaki pesnik kome se bilo koji od tih demona ne javljaju. Samim tim ‘Napet šou’ je i fotoportret ovog društva, zatečenog u raskoraku između lošeg sada i goreg sutra. ‘To jest, Hoće li biti bolje? Neće.’, kaže Marko, i odmah potom zaboravi šta je rekao, pa piše, peva, govori i iznad svega živi kao da ipak hoće, i kao da je baš on taj koji će svojim ljudskim i umetničkim činjenjem prevaliti, pretegnuti ovaj svet na svetliju stranu. A zašto? Zato što samo tako čovek može i sme da živi: u napetosti, koja je drugo ime za ono kad ne daš i baš ne daš i eto ne daš paucima da premreže nebo.“ (Teofil Pančić povodom nove Marčelove knjige)
Povezana vest:  Nagradni konkurs za najbolji multimedijalni projekat