BIZARNODRAMA „BIZARNO“ 30.09. UČESTVUJE NA FESTIVALU „JOAKIM VUJIĆ“ U LESKOVCU

U okviru takmičarskog programa 50. Festivala profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“, u utorak 30. septembra na sceni Narodnog pozorišta u Leskovcu biće izvedena drama Željka Hubača „Bizarno“, u režiji Snežane Trišić.
U ovom crnohumorniom komadu o traumatizovanom društvu i pojedincima koji se leče kroz agresiju, destrukciju i samodestrukciju, igraju Igor Đorđević (Martin, Riči, Dejan), Nikola Vujović (Điđa, Saša, Gaga), Miloš Đorđević (Voja, Milan, Biksa), Sonja Milojević (Katarina, Majda, Svetlana) i Suzana Lukić (Mina, Ksenija, Iva).
Dramaturg je Spasoje Ž. Milovanović, scenografiju je uradio Darko Nedeljković, kostime Marina Medenica, a muziku Srđan Marković.
Predstava, koju je Narodno pozorište u Beogradu uradilo u koprodukciji sa Šabačkim pozorištem, premijerno je izvedena 1. oktobra 2013. godine u Šapcu i 12. oktobra na Sceni „Raša Plaović“.
Na ovogodišnjem Festivalu, od 27. septembra do 4. oktobra, biće prikazano ukupno 14 predstava, od kojih je sedam takmičarskog karaktera, dve su van konkurencije, a pet je namenjeno najmlađim posetiocima.

Povezana vest:  Obilasci istorijskih kuća Beograda