DARIO NTAKAPijanista Dario Ntaka nastupa u Gvarnerijusu
 
Jedan od najpoznatijih argentinskih umetnika, pijanista Dario Ntaka nastupiće prvi put u Beogradu u Centru lepih umetnosti Gvarnerijus sutra u 20.00 sati, a na programu su virtuozna i atraktivna dela Mocarta, Šuberta, Bramsa i Karlosa Guastavina.
Dario A. Ntaka (Dario A. Ntaca) važi za jednog od vodećih latino-američkih umetnika svoje generacije. Nastupao je u prestižnim svetskim koncertnim salama kao pijanista i kao dirigent, a posebno je čuven po izvođenju dela Sergeja Rahmanjinova.
Njegovu karijeru obeležila je saradnja sa jednom od najboljih pijanistkinja današnjice Martom Argerič, sa kojom redovno nastupa, često i na koncertima uglednog orkestra Sinfonieta Argerič, čiji je Ntaka osnivač.
Argentinski pijanista održaće u subotu 4. oktobra u 14.00 sati održati majstorski kurs na temu „Rad na kvalitetu tona u periodu klasike“, a oba programa su besplatna za publiku, najavili su organizatori.
Ntaka je u utorak 30. septembra nastupio u sali Niškog simfonijskog orkestra, a posle Beograda gostovaće i u Novom Sadu u ponedeljak 6. oktobra, dodaje se u najavi.
Dario Ntaka rođen je u Buenos Airesu kao najstariji sin čuvenog Alehandra Ntake, jednog od vodećih južnoameričkih klavirskih pedagoga i izvođača, a dirigovanje je studirao na Džulijardu i na Državnom univerzitetu u Njujorku.
Povezana vest:  Premijera monodrame o Nadeždi Petrović NENAPISANA PISMA 11. oktobra u Čačku