Dorijan KolundzijaJAVNO PREDAVANJE „ART OR APP“ DORIJANA KOLUNDŽIJE

U okviru „Nelt edukativnog programa“, Dorijan Kolundžija održaće u subotu, 4. oktobra, predavanje na temu „Art or App“ u Galeriji 12 HUB, u Karađorđevoj ulici br. 59. Predavanje će se baviti savremenim praksama iz oblasti umetnosti, tehnologije i novih medija. Ulaz je slobodan za sve zainteresovane, a početak predavanja zakazan je za 12h.
Dorijan Kolundžija vodi „Galeriju 12+“, studio za nove medije u Beogradu, od 2007. godine radi kao umetnički direktor KIOSK-a, platforme za savremenu umetnost. Diplomirao je primenjenu grafiku na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, dok je 2004. godine diplomirao na Peck School of the Arts, University of Wisconsin-Milwaukee.
Bio je umetnički direktor Beogradskog letnjeg festivala (BELEF) 2008. i 2009, a 2009. godine je bio i kreativni direktor novih medija ceremonije otvaranja Univerzijade u Beogradu. Od 2005-2012. predavao je kao vanredni profesor Nove medije na Fakultetu za umetnost i dizajn Megatrend Univerziteta u Beogradu, a od 2012. godine je profesor Digitalne umetnosti na Fakultetu za medije i komunikacije. Učestvovao je na mnogobrojnim samostalnim i grupnim izložbama u Srbiji i inostranstvu. Više o radu Dorijana Kolundžije možete pronaći na www.galerija12.com i www.kioskngo.org.
Kompanija NELT u saradnji sa Galerijom 12 Hub (G12 HUB) pokrenula je jednogodišnji „NELT edukativni program“ pod nazivom „Interdisciplinarna saradnja kao potencijal razvoja mladih profesionalaca na polju umetnosti, nauke i novih tehnologija“. Cilj projekta je da se studenti upoznaju sa veštinama i tehnikama povezivanja umetnosti, tehnologije i nauke u primenjene svrhe. Pored osnovnih radionica, program obuhvata organizovane stručne posete institucijama i kompanijama kao i gostovanja umetnika, programera i uspešnih poslovnih ljudi i teoretičara kako iz Srbije, tako i iz inostranstva.
Galerija 12 HUB je centar za umetnost i tehnologiju posvećen promociji i razvoju intermedijske umetnosti i performansa.

Povezana vest:  Četiri Lagunina naslova u užem izboru za Ninovu nagradu