ECN 14403 BETA Hypersense 02 PR

Novi Eucerin® za preosetljivu kožu efikasno i trenutno reguliše uzrok preosetljivosti

Novi Eucerin preparat za preosetljivu kožu umiruje preterane reakcije kože na mestu njihovog nastanka. Obuhvata dve linije: UltraSENSITIVE i AntiREDNESS. Obe linije ovih prečišćenih, inovativnih formule sadrže SymSitive*, aktivni sastojak koji je proizveden upravo za potrebe preosetljive kože. Rezultat: koža odmah izgleda preporođena i umirena od simptoma preosetljivosti kao što su peckanje i žarenje, a koža dobija dugotrajnu zaštitu od faktora koji je ugrožavaju i čine preterano osetljivom.

Svima koji su iskusili peckanje, žarenje i crvenilo vrlo dobro znaju koliko neprijatnosti može zadati preosetljiva koža. Epidemiološka istraživanja poručuju da raste broj pacijenata sa simptomima preosetljive kože. U Evropi se procenjuje da je čak 50% osoba pogođeno ovim problemom**, uz tendenciju rasta: ”Iako je broj osoba sa problemom preosetljive kože vrlo visok, postoji i dalja tendencija rasta. Razlozi uključuju povećanje zagađenja okoline kao i raznih alergijskih reakcija”, smatra Dr. Gitta Neufang, koja vodi klinički tim Beiersdorf AG za Eucerin preparate.

 Tri ključna uzroka nastanka preosetljive kože

Najvažnije karakteristike preosetljive kože su oslabljena zaštitna uloga kože kao i smanjen prag tolerancije osetljivosti. Oba ova svojstva se uzajamno pojačavaju: čine kožu još podložnijom iritacijama i deluju na nerve u površinskom sloju kože tako da dovode do burne reakcije. A rezultat je neprijatan osećaj na koži. I ne samo to, koža na licu može biti crvena i upaljena.

Povezana vest:  Poremećaji u spavanju vode ka dijabetesu i bolestima srca

* registrovana marka Symrise, Nemačka.

** Escalas-Taberner, J., Gonzalez-Guerra, E., Guerra-Tapia, A. Osetljiva koža – kompleksan sindrom. Actas Dermosifiliogr. 2011;102(8):pp. 563-571.

Ovo se dešava uglavnom usled stresa, koji se odmah odražava na preosetljivoj koži. Stres može da bude izazvan bilo spoljašnjim, bilo unutrašnjim promenama, kao što su, na primer, klimatske promene, intenzivne emocije, parfemi ili upotreba nekih proizvoda za čišćenje lica. “Ipak, preosetljiva koža ne mora da predstavlja opterećenje – kada se pravilno neguje koža, simptomi su mnogo blaži”, savetuje Dr. Dita Neufang. ”Posebna, stalna nega, preparatima koji su namenjeni potrebama preosetljive kože pokazaće pozitivne rezultate i umanjiti neprijatno crvenilo. Zbog toga je naš tim u kompaniji Beiersdorf proizveo novi Eucerin® za preosetljivu kožu: ovaj preparat smiruje burne reakcije u površinskom sloju kože, upravo tamo gde one i nastaju” dodala je Dr. Neufang.

Dve nove linije preparata koji rešavaju sve probleme preosetljive kože


Ukoliko imate problem sa preosetljivom kožom lica, Eucerin UltraSENSITIVE biće vaš najverniji saveznik u borbi sa neprijatnim simptomima kao što su peckanje i upaljenost. Ovi preparati sadrže aktivan sastojak SymSitive* koji je specijalno proizveden za potrebe preosetljive kože jer trenutno smiruje burne reakcije. Kada se redovno koristi u kontinuitetu, poboljšava zaštitne funkciju kože i podiže prag tolerancije na iritacije.

Povezana vest:  Čerčil krio "dosije iks"

Eucerin® AntiREDNESS je pravi izbor za pacijente koji imaju preosetljivu kožu praćenu crvenilom, tačnije, ukoliko imaju kožu sklonu rozacei i kuperozi. ”Osim SymSitive sastojka, Eucerin® AntiREDNESS sadrži i Likokalkon A, koji predstavlja aktivnu komponentu ekstrakta korena sladića (Glycyrrhiza Inflata) koji efikasno smanjuje crvenilo i smiruje upale”, objašnjava Dr.Gita Neufang. A za pacijente kojima je potrebno da efikasno sakriju crvenilo lica, preporučujemo dnevnu kremu za pokrivanje crvenila sa zelenim pigmentima, koji trenutno ujednačavaju boju lica,” kaže Dr.Gitta Neufang. 

Kako bi smanjili količinu stres kojoj je izložena preosetljiva koža, kao i rizik od nepodnošljivosti, eksperti za kožu iz Beiersdorfa, razvili su novu, efikasnu i veoma pročišćenu formulaciju koja u sebi ne sadrži mirise, konzervanse, parabene, parafine, alkohol, boje ni emulgatore. Jedino AntiREDNESS dnevna kreme za pokrivanje crvenila sa zelenim pigmentima sadrži boje i emulgatore. ”Kako bi zaštitili formulaciju od oksidativnih procesa kao i od raznih nečistoća, koristimo specijalna vakuum pakovanja. Osim toga, postoji i dozer koji se sam zatvara i time doprinosi efikasnoj i higijenskoj nezi tako neophodnoj preosetljivoj koži,” dodala je.

 Eucerin® za preosetljivu kožu: rezime

Eucerin® UltraSENSITIVE i AntiREDNESS su jedini preparati sa holističkim pristupom nege preosetljive kože, ali i kože sklonoj rozacei, tako što burne reakcije i preosetljivost kože rešavaju na mestu nastanka. Svi preparati dostupni su u specijalnim vakuum pakovanjima sa dozerom koji se sam zatvara i lako aktivira. Zahvaljujući prečišćenoj formulaciji pomenuti preparati ne sadrži parafine, mirise, alkohol, konzervanse (uključujući parabene), boje* i emulgatore*. U iscrpnim dermatološkim i kliničkim ispitivanjima, svi Eucerin® preparati za preosetljivu kožu dokazali su izuzetnu efikasnost i odličnu podnošljivost na preosetljivoj koži.

Povezana vest:  Bambi-Banat u borbi protiv dijabetesa - Yo D`oro Balans donira Dom zdravlja u Vršcu

** osim kod Eucerin® AntiREDNESS dnevnu Kreme za pokrivanje crvenila sa zelenim pigmentima

Eucerin® UltraSENSITIVE preparati sadrže SymSitive, inovativni, aktivan sastojak koji je specijalno razvijen za potrebe preosetljive kože. SymSitive efikasno smiruje burne reakcije kože, direktno na mestu njihovog nastanka, pružajući trenutno olakšanje i štiteći je.

Eucerin® UltraSENSITIVE dnevna krema za suvu kožu, 50 ml

Eucerin® UltraSENSITIVE dnevna krema za normalnu i kombinovanu kožu, 50 ml

 Eucerin® AntiREDNESS preparati su namenski razvijeni za kožu sa  crvenilom, sklonu rozacei i kuperozi. Osim SymSitive sastojka, ova formula sadrži i Likokalkon A. Aktivna komponenta ekstrakta korena sladića efikasno smanjuje crvenilo i umiruje kožu.

Eucerin® AntiREDNESS dnevna krema za pokrivanje crvenila 50 ml

Eucerin® AntiREDNESS dnevna krema za pokrivanje crvenila sa zelenim pigmentima, 50 ml

{vsig}EUCERIN_REDNESS{/vsig}